• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ette fiyat indirimine kasaplar yanaşmıyor
29 Nisan 2010 Perşembe 08:51

Ette fiyat indirimine kasaplar yanaşmıyor

Başbakanın et fiyatlarındaki artışa dur demesinin ardından toptan et fiyatı % 15 oranında düştü. Bazı kasap ve marketler indirimi yansıttı.
Başbakan Erdoğan’ın geçen cuma günü verdiği ‘Etteki speküslayonu’ durdurun talimatıyla 16.5 liradan 3 gün içinde yüzde 15’lik düşüşle 14 liraya indirdi. Ancak toptanda yaşanan hatırı sayılır düşüş perakendeye tam yansımıyor. Bazı market ve kasaplar toptan fiyatlarındaki indirimi etiketlere yazarken, çoğunluk indirimi müşteriye yansıtmamakta direniyor. Toptan fiyattaki düşüşe rağmen perakendede indirimin yapılmaması stoklarda pahalı fiyattan satın alınan etlerin olmasına bağlanıyor.
 
HAFTAYA 5 LİRA İNEBİLİR
 
Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz de, hafta başından itibaren ette 5 liralık indirim için çalışmalara başladıkları söyledi. Karkas fiyatta ucuzluğun devam ettiğini belirten Cengiz “İthalat kararına kadar üretici malını tutuyordu. Şimdi satmak için piyasada. Etteki indirimin nedeni bu” diye konuştu.
 
4 AYDA 4 YILLIK ARTIŞ YAŞANDI
 
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ da yaptığı açıklamada, bu yılın başından geçtiğimiz cuma gününü kadar et temininde çok ciddi sıkıntı yaşadıklarını, sürekli fiyat yükselişleriyle karşı karşıya kaldıklarını, bu süreçte de 2 gün üst üste aynı fiyatlarla mal alamadıklarını söyledi. Yalçındağ “Et fiyatları, 4 yılda geleceği konuma 4 ayda gelmişti. Hükümetin açıklamalarıyla piyasalar duruldu” diye konuştu.
 
Fiyat makul seviyeye iner
 
Fazlı Yalçındağ, hafta başında itibaren yoğun bir arzın olduğunu söyledi. Bunun fiyatlara yansıdığını belirten Yalçındağ “Önümüzdeki günlerde makul, kabul edilebilir fiyatlara gelinecek” diye konuştu.
 
EBK 1-2 lira indirim yaptı
 
İlk indirim ithalat kararının ardından yetkiyi alan Et ve Balık Kurumu’ndan (EBK) geldi. Kurum, geçen cuma gününden bu yana kırmızı et ürünlerinde 1-2 lira arasında indirim yaptı.
EBK, cuma günü 19.5 liradan satılan dana kıymanın kilosunu dün 18.5 liraya indirdi. EBK gibi bazı büyük marketler de indirim furyasına katıldı. Migros’ta dana kıymalığın fiyatı, 21.49 liradan 19.90 liraya, kıymalık kuşbaşının fiyatı 25.90 liradan 21.90 liraya indi.
 
Zafer Bey etler geliyor mu?
 
Başbakan Erdoğan, et fiyatları üzerinde oynanan oyunun ve etteki vurgunun peşini bırakmıyor. Bakanlara, “bu işi çözün” talimatı veren Erdoğan, dün de Devlet Bakanı Zafer Çağlayan’a, Meclis kulisinde “Zafer, etler geliyor mu” diye sordu.
 
Çağlayan da, et ithalatı konusunda gelinen son noktayla ilgili olarak Başbakan’a ayak üstü bilgi verdi. Çağlayan, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi vermezken, et ithalatına ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bakan Zafer Çağlayan, Et ve Balık Kurumu’na (EBK) ithal izni verilerek, hükümetin fiyatları düşürmeye çalıştığına ilişkin iddiaların doğru olmadığını belirterek, “Et ithalatında blöf yapmadığımızı göreceksiniz” dedi.  Öte yandan, EBK’nın et ithalatı konusunda çalışmalarını sürdürdüğü ve plan yaptığı belirtildi. Kurumun kısa süre içinde ithalatı gerçekleştireceği kaydedildi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA