• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Etiyopya ve Afrika Birliği tanıtıldı
21 Haziran 2014 Cumartesi 17:58

Etiyopya ve Afrika Birliği tanıtıldı

Konya Ticaret Borsası’nın (KTB) ev sahipliği yaptığı Etiyopya ve Afrika Birliğini Tanıtma Programı’nda, Afrika topraklarında yapılabilecek yatırım alanları hakkında bilgi verildi.

Programa Etiyopya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh, Etiyopya Federal Cumhuriyeti Avrupa Sorumlu Büyükelçisi Grum Abay, Etiyopya Konya Fahri Başkonsolosu Servet Hekimoğlu, KTB Meclis Üyesi Mustafa Küçükiplikçi, Konyalı sanayiciler ve işadamları katıldı. Dünyada yaşanan ekonomik krizi Türkiye’nin en az zararla geçirmesinin en büyük sebebinin Afrika olduğunu söyleyen Etiyopya Konya Fahri Başkonsolosu Servet Hekimoğlu, tanıtıcı programın amacının Türkiye’ye yeni kazanımları sağlamak olduğunu belirtti.
Etiyopya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çeken KTB Meclis Üyesi Mustafa Küçükiplikçi ise, “2000 yılında yaklaşık 27 milyon dolar olan ticaret hacmimiz, 2005 yılında 140 milyon, 2013 yılında ise 550 milyon dolara ulaştı. Etiyopya’daki 175 Türk yatırımcı yabancı yatırımcı ülkeler arasında 5’inci sıraya yükselmemizi sağlamıştır. Bizde Etiyopya’nın istediği tüm ürünler üretiliyor. Artık kurulan gönül köprüsünün yanına, ticaret köprüsünün kurulmasının zamanıdır. Bu Etiyopyalı ve Türk iş adamlarının ortaklığı ve çabası ile mümkün olacaktır” diye konuştu.
Etiyopya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ayalew Gobezie Workneh de, “Burada esas olarak Etiyopya’daki yatırım fırsatlarını görüşmek üzere bulunuyoruz. Bu programda son derece faydalı konular ele alınacak. Bu programda iki amacımız var, 1’incisi size Etiyopya’yı tanıtmak, 2’ncisi de size Etiyopya’daki yatırım fırsatlarını size anlatmak” şeklinde konuştu.
Program Etiyopya Federal Cumhuriyeti Avrupa Sorumlu Büyükelçisi Grum Abay’ın sunumuyla devam etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA