• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Et fiyatları 5 lira daha düşer
06 Haziran 2010 Pazar 12:53

Et fiyatları 5 lira daha düşer

Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı İsmail Sezer, ithalatın başlamasıyla, etin mevcut fiyatının en az 5 lira daha düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkanı İsmail Sezer, ithalatın başlamasıyla, etin mevcut fiyatının en az 5 lira daha düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
     Sezer, yaptığı açıklamada, şoklanmış olarak ülkeye gelen etlerin yemeklerde lezzet kaybına neden olduğu için lokantacıların ithal ete genel olarak sıcak bakmadığını söyledi.
     Canlı kasaplık hayvanların ülkeye getirilerek burada kesilmesinin kendileri açısından daha iyi olacağını belirten Sezer, ''Şoklanmış ithal et kesinlikle lokanta esnafının işine yaramaz. Ancak, vatandaşı et stokçularının elinden kurtarmaya, fiyatın düşmesine yardımcı olur'' dedi.
     Sezer, aslında ülkede, fiyatı bu kadar tırmandıracak bir et sıkıntısı olmadığını defalarca vurguladıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
     ''Et fiyatının 30 liraya kadar çıkmasında et stokçularının etkisi büyük. Et ithalatı kararı ise bu menfaat gruplarının önünde bir perde oldu, fiyatlar geriledi. Şuan lokantacı esnafı yemeklerde kullanacağı eti ortalama 20 liradan satın alıyor. İthalatın başlamasıyla, etin mevcut fiyatının en az 5 lira daha düşeceğini tahmin ediyoruz. Yani bugün 20 liraya alınan et, ithal etin ülkemize gelmesiyle birlikte en az 15 liraya düşer. Ancak biz, sağlıklı, güvenli, Türk damak tadına uygun et temini için lokantacılar olarak ilerisini düşünüyoruz. Bu ithalat geçici olarak sorunu çözecektir. Stokçuya fırsat tanımadan besiciye gereken destek verilerek, bir daha ithalata ihtiyaç kalmaksızın kendi etimizi kendi ülkemizden temin etmemiz sağlanmalıdır.''
    
     -ET YEMEĞİ FİYATLARI DA DÜŞECEK-
    
     İthal etle birlikte, uzun süredir lokantacıların çektiği sıkıntının da sona ereceğini dile getiren Sezer, ''Esnafımız, et maliyetleri arttığı için yemeğin fiyatını artırmak zorunda kalmıştı. Bu durum haliyle müşteri şikayetlerine neden oluyordu, bunu izah etmekte zorlanıyorduk. Et fiyatındaki bu düşüş, lokantalardaki et yemeklerinin fiyatını da porsiyon başı ortalama 2 lira düşürür'' diye konuştu.
     Sezer, et ithalatıyla birlikte hem vatandaşın lokantalarda daha uygun fiyata kebap ve et yemeği yeme imkanı olacağını hem de lokantacı esnafının işlerinin artacağını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA