• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esrarengiz kızın sırrı çözüldü...
15 Mayıs 2009 Cuma 10:14

Esrarengiz kızın sırrı çözüldü...

Rosalia Lambardo isimli küçük kızın esrarı 90 yıl sonra çözüldü.
Rosalia Lambardo isimli küçük kızın esrarı 90 yıl sonra çözüldü. Dünyayı paniğe sürükleyen domuz gribinin bir benzeri de 1900'lü yıllarda İspanyol gribi olarak insanlığın karşısına çıkmıştı. Bu korkunç hastalığa yakalananlardan biri de Rosalia Lombardo isimli 2 yaşındaki küçük kızdı. Babası Mario Lombardo, kızının acısına dayanamamış ve kızını mumyalatmaya karar vermişti.

Bunu yapabilecek kişiler o dönemde azdı. Lombardo, ölen kızını Sicilya'da yaşayan Alfredo Salafia isimli bir mumya ustasına götürdü. Hürriyet'in haberine göre Salafia da küçük kızı mumyalayarak camdan bir mezarın içine koydu. Salafia mumyalama yöntemini ise kimseye söylemedi. Yıllar boyunca arkeologlar ve çeşitli bilim adamları bu sırrı çözmeye çalıştı. Sır 1999 yılında Palermo Üniversitesi'nde çalışan arkeolog Piombino Mascali tarafından çözüldü.

Mascali, tesadüfen bir el yazması eser buldu. Salafia küçük kızı nasıl mumyaladığını burada detaylı bir şekilde açıklamıştı. Mascali, el yazmasının tıp tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtiyor.

Bilim adamları Salafia'nın küçük kızın kanını kimyasal bir madde ile değiştirdiğini tahmin ediyorlardı. Ama el yazmasına göre Salafia, Rosalia Lombardo'nun damarlarına alkol ve salisil karışımı bir sıvı enjekte etti. Mascali bulduğu el yazması üzerinde araştırmalarına devam ediyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA