• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Esnaf Güvenli Bilişimle Güçleniyor’
02 Aralık 2021 Perşembe 15:20

‘Esnaf Güvenli Bilişimle Güçleniyor’

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB)’nin, Mevlâna Kalkınma Ajansının (MEVKA) “2020 Yılı İmalat Sanayinde Nitelikli İnsan Kaynağının Yetiştirilmesi İçin Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında uyguladığı E

Projenin açılış konuşmasını KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak yaptı. Başkan Karabacak konuşmasında, “Esnaf Güvenli Bilişimle Güçleniyor Projesinin başvuru sahibi Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, ortağı ise Selçuklu Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir. Projenin süresi 18 aydır. Esnaf ve sanatkârlarımızın interneti daha etkin kullanması, sanal ortamda kendini tanıtabilmesi ve kolay ulaşılabilir konuma gelmesi, internet üzerinden alışveriş için bilgi ve teknik açıdan desteklenmesi giderek daha da önemli hale gelecektir. KONESOB olarak bu dijital dönüşüme esnafımızın uyum sağlaması için çeşitli projeler üretiyoruz. KONESOB Esnaf Mesleki ve Sosyal Gelişim Merkezi kurulması çalışmamıza özel bir önem veriyoruz. Bu Merkezi esnafımızın kullanımına sunarak hem mesleki eğitim hem de sosyal gelişim ve dayanışma açısından çok önemli kazanımlar elde edeceğiz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı da konuşmasında, proje detayları hakkında bilgiler verdi. Bostancı, “Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından Ajansımıza sunulan, günümüz bilgi teknolojileri çağı olması hasebiyle ayrı bir önem atfettiğimiz ve ajansımız tarafından 675 Bin TL. kaynak ayrılan “Esnaf Güvenli Bilişimle Güçleniyor” projesinin açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu proje, hem esnaflarımızın dijital dönüşümlerine katkılar sunacak olması hem de bölgemizin sahip olduğu insan kaynağının daha da donanımlı hale getirilmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Hayata geçirilecek bu proje ile KONESOB ve Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulacak ağ programcılığı ve siber güvenlik laboratuvarı ile bilişim sınıflarında yenilikçi model ve yöntemlerle eğitimler verilmesi ve bu sayede esnaf, sanatkâr ve KOBİ’lerin değişen tüketici tercihlerine uyum sağlama becerileri kazanması hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra, bilişim teknolojileri meslek dalında eğitim gören mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin, piyasanın taleplerine uygun olarak yetiştirilmesi, firmaların dijital dönüşüm ile birlikte işletme karlılıklarının yükselerek yeni ticari alanlara yönelmesi ve beraberinde yeni istihdam alanlarının da oluşturulması da yine projeni hedefleri arasında yer almaktadır. Ayrıca, proje ile eğitimlerden faydalanan 2 mesleki eğitim öğrencisinin istihdam edilecek olması projeyi daha da değerli kılmaktadır” diye konuştu.

Programda ayrıca Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hülya Şevik, Ticaret İl Müdürü Mustafa Çağlayan, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Daire Başkanı Yaşar Kahraman da birer selamlama konuşması yaptı.

PROJEDE NELER HEDEFLENİYOR

KONESOB’un, Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında yürüttüğü Proje genel olarak mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi ve kalitesinin arttırılmasını amaçlıyor. Bunun yanında esnaf ve sanatkarların dijital becerilerini güçlendirerek değişen tüketici tercihlerine uyum sağlamalarına katkı verilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gelişmiş bilişim bir laboratuvarı kurularak öğrenci ve eğiticilere ileri düzey bilişim eğitimleri düzenlenecek, KONESOB bünyesinde bir bilişim sınıfı oluşturulacak ve bu sınıfta; esnaf ve sanatkâr ve KOBİ'lere yönelik olarak dijital dönüşüm, e-ticaret, güvenli internet konularında eğitim programları düzenlenecek, gençler için girişimcilik eğitimleri düzenlenecek, çıraklık ve mesleki eğitimin Konya ilindeki mevcut durumunun, sorunlarının, gelişmeye açık yönlerinin tespitine yönelik bir çalışma grubu kurulacak ve bir rapor hazırlanacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA