• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eski uçaktan kafeterya olur mu?
19 Nisan 2010 Pazartesi 13:01

Eski uçaktan kafeterya olur mu?

Bir iş adamı tarafından kafeterya yapılmak için satın alınan İngiliz yapımı RJ 70 tipi yolcu uçağı, İstanbul'dan Aksaray'a getirildi...
Ankara-Adana kara yolundaki Aksaray Üniversitesi yerleşkesi yanında bulunan Kampüs Dinlenme Tesisleri'nin sahibi Sıtkı Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dergide hurda bir uçağın süit otele çevrildikten sonra yoğun ilgi gördüğü haberini okuduktan sonra hurda uçaklarla ilgili araştırma yapmaya başladığını söyledi.
 
Tesisini büyütme aşamasında bir hurda uçak satın alarak kafeterya yapmaya karar verdiğini belirten Yılmaz, ''İstanbul'da 10 yıldır atıl durumda bulunan İngiliz yapımı RJ 70 tipi yolcu uçağını Türk Hava Yolları'ndan satın aldım'' dedi.

Uçağı, kara yolu ile İstanbul'dan Aksaray'a getirdiğini anlatan Yılmaz, ''Uçağı kara yolunda taşıyabilmek için kanat ve kuyruğunu söktürdük. Gövdeyle birlikte tıra yükleyerek iki gün süren yolculuğun ardından Aksaray'a getirdik'' diye konuştu.

-UÇAK ÖZLEMİNİ ŞİMDİLİK BÖYLE GİDERECEKLER-

Uçağı kafeterya olarak kullanacaklarını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

''Tesisimizin bahçe kısmında bulunan alana yerleştireceğimiz uçak, kafeterya olarak hizmet verecek. Dergide okuduğum otel uçağı. Ben de kafeterya uçak olarak uygulayacağım. Aksaray'da inşaatının birkısmı tamamlanmasına rağmen halen atıl durumda bir hava alanı var. Aksaraylılar çok istedikleri hava alanına kavuşamadılar ama içinde oturup sohbet edecekleri bir uçakları olacak. En kısa zamanda Hava alanımızın da tamamlanmasını yöneticilerimizden rica ediyorum. İnsanlar uçak özlemini şimdilik tesisimizdeki kafeterya uçağa gelerek gidersin.''

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA