• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eski öğretmenevi binası ne olacak?
01 Ocak 2012 Pazar 15:27

Eski öğretmenevi binası ne olacak?

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veren eski öğretmenevi binasının Konya Üniversitesine devredileceği ileri sürülürken, taşınacak yerleri olmayan Milli Eğitim çalışanları ise tedirgin
Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hizmet veren eski öğretmenevi binasının Konya Üniversitesi’ne devredileceği ileri sürülürken, taşınacak yerleri olmayan Milli Eğitim çalışanları ise tedirgin
 
Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak kullanılan tarihi öğretmenevinin boşaltılarak Konya Üniversitesi’ne devredileceği haberleri, ilçe milli eğitim müdürlüğünde tedirginlik yarattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınacağı yer konusu belirsizliğini korurken, çalışanlar tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayet dilekçesi gönderildi. Tarihi binanın yeni kurulacak olan Konya Üniversitesi’nin yemekhanesi olarak kullanılmasının tarihin yok olması anlamına geldiği belirtilen dilekçede İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya duyarsız kaldığı vurgulandı.

Konya’nın ihtiyaç duyduğu eğitim kurumlarının bir bir elden çıkarıldığı belirtilen dilekçede, Karatay Milli Eğitim Müdürlüğü mevcut binasının Konya Üniversitesi’ne tahsis edilmesinin düşündürücü olduğu iddia edildi. Bundan önceki yıllarda Selçuk Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenevinin geçici olarak hizmet verdiği belirtilirken, tarihi binanın Konya Üniversitesi’nin yemekhane ve rutin işler için kullanılacak olmasının ibret verici olduğu ifade edildi.

YER KONUSU BELİRSİZ

Konya’ya üniversite açılmasının sevindirici olduğu fakat ‘Ali Cengiz Oyunları’na akıl sır erdirilemediğinin vurgulandığı yazıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuya duyarsız kaldığı iddia edildi. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binanın boşaltılması ile birlikte nereye taşınacağı belirsizliğini korurken, şikayet dilekçesine herhangi bir cevap gelmediği de ifade edildi.
 
Konuyla ilgili bilgilerini paylaşan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hizmet verdiği tarihi yapı hakkında ellerinde birkaç proje bulunduğunu fakat net bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi. Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün nereye taşınacağı hakkında çalışmaların sürdüğünü belirterek, henüz netleşen bir gelişmenin olmadığını belirtti.



Yeni meram
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA