• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eşini döven erkeklere eğitim
04 Kasım 2012 Pazar 11:09

Eşini döven erkeklere eğitim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aile içi şiddet konusunda annelerle birlikte erkeklere de eğitim verilmesini planlıyor.

Kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal duyarlılık oluşturmak için birçok projeyi hayata geçiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu projesi “taş fırın erkekleri” çok kızdıracak.

Bakanlık, aile içi şiddete karşı toplum merkezlerinde verilen eğitimlere erkekleri de dahil ediyor. Aile içi ilişkilerin güçlenmesi, anne ve babaların ebeveynlik becerilerinin geliştirilmesi ve şiddetten arındırılmış bir aile ortamının oluşturulması maksadıyla bugüne kadar sadece annelere eğitim veriliyordu. Ancak aile üyelerinden sadece bir kişinin eğitimlere katılmasının aile içi şiddeti durdurma konusunda yetersiz kaldığı tespitini yapan Bakanlık, toplum merkezlerindeki eğitim programlarında önemli bir değişikliğe gitmeye karar verdi.

“Aile içi şiddetin devamlılığını sağlayan mekanizmalardan toplum olarak arınmak için kadın ve erkeğin benzer bakış açılarına sahip olması ve paralel giden eğitim programlarına katılımlarının sağlanması gerekmektedir” tespitini yapan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü uzmanları, Bakan Fatma Şahin'in onayıyla düğmeye bastı. Önümüzdeki süreçte toplum merkezlerinde kadın ve çocuklara yönelik olarak düzenlenen eğitim programlarının yanı sıra erkeklere yönelik eğitim programları da hayata geçecek. Böylece tüm aile fertleri, şiddet konusunda bilinçlendirilmiş olacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA