• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eserlerindeki ana tema güzellik
17 Nisan 2013 Çarşamba 15:35

Eserlerindeki ana tema 'güzellik'

Konya Ticaret Odası (KTO)-Karatay Üniversitesinde hattat yetiştirmeye hazırlanan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, hat sanatlarına olan ilginin son yıllarda arttığını ve genç sanatçılar yetişmeye...
Konya Ticaret Odası (KTO)-Karatay Üniversitesinde hattat yetiştirmeye hazırlanan Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, hat sanatlarına olan ilginin son yıllarda arttığını ve genç sanatçılar yetişmeye başladığını söyledi.
Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinden yaş haddinden emekli olduktan sonra KTO-Karatay Üniversitesinde çalışmalarına devam eden başarılı hat sanatçılarından Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öksüz, bilgisini yeni öğrencileriyle paylaşacak. Yrd. Doç. Dr. Öksüz, hat sanatlarına ilginin arttığını belirterek, “Hattatlığa olan ilgi İslam Konferansı Teşkilatı’nın da desteğiyle yeniden arttı. Gençlerden çok iyi seviyede hattatlar yetişmeye başladı. İlgiyi artırmak için herkesin destek vermesi gerekir. İnsanlarımız bu marifete iltifat gösteriyorlar. Onunla da kalmadı, güzel sanatlar fakültelerinde bölümler açılarak hat sanatı ve buna bağlı sanatlar son yıllardaki çalışmalarla gelişti ve iyi seviyelere ulaştı” dedi.
Bütün sanatlarda olduğu gibi hat sanatında da ana temanın ‘Güzellik’ olduğunu ifade eden Öksüz, “Bizim işimiz gücümüz güzellik. İstediğimiz daima güzeli aramak, güzelliklerle haşır-neşir olmak. İnsanlarımızın, gençlerimizin gönüllerine bu güzellikleri empoze etmektir” diye konuştu.
Öksüz, KTO-Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünde eğitim vereceğini dile getirerek, “Bizim bölümde hat, tezhip, ebru, kağıt, kitap sanatları, patoloji, Osmanlıca derslerimiz var. Yani kültürümüzün parçası olan derslerimiz var. Fakültemizi bitiren öğrencilerimiz çeşitli sahalarda iş sahibi olabiliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphanelerinde eğitici eleman ve sanatçı olarak çalışabiliyorlar. Serbest sanatkar olarak ta çalışabiliyorlar” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA