• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eserleri Türk milletine ışık olacak
27 Aralık 2011 Salı 16:12

'Eserleri Türk milletine ışık olacak'

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Mehmet Akif Ersoy'u, vefat yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Mehmet Akif Ersoy'u, vefat yıldönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Aslan Korkmaz Yayınladığı mesajda; “ Onun hayatı, mücadele ateşiyle yoğrulmuş kişiliği ve eserleri dün olduğu gibi bugünde milletimize esin kaynağı olmuştur. Özellikle milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan o zorlu koşullarda vatan ve millet sevdasıyla yüreği yanan Mehmet Akif, bu millet için ışık tutucu edebiyatıyla bizlere her zaman önder olacaktır.

Bu milletin öz evladı, şiirleri, düşünceleri ve eserleriyle bizlere vatan sevgisini her seferinde bir kez daha aşılayan Mehmet Akif’i, 2011 anma etkinlikleri kapsamında her seferinde sevgi ve büyük saygı ile anıyoruz. Türk milletinin kendi değerlerini unutmamak için Akif’in eserlerinin yeni nesillere öğrenmesi ve yaşatması büyük önem taşımaktadır.  

İnsanlık tarihinin en belirgin dinamiklerinin hak ve hakikat mücadelesinin, haksızlığa karşı çıkma ahlakının, özgürlük ve adalet arayışının müstesna kahramanı milletimizin çektiği sıkıntı ve acıları bizzat kendisi de yaşayan Akif, vatan aşkıyla yanıp tutuşan gönüllere tercüman olmuştur. Mehmet Akif diliyle, üslubuyla, içeriğiyle, heyecanıyla yüzlerce yıllık geleneğimizin yaşayan bir mirasıdır. Mehmet Akif gibi Türk milletinin kendi öz değerlerini yaşatmak, eserlerini, kişiliğini, yaşam tarzını bugün ki nesillere aktarmak milletimizin en önemli görevidir.

Bu anma günü vesilesiyle yüksek ahlakı, kahraman kişiliği, yaşadığı toplumun inanç ve mücadele azmini anlayan ve anlatan eserleriyle yarınlarımıza yol gösteren büyük fikir ve düşünce adamı, Milletimizin en önemli eseri olan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'u bir kez daha rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz” dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA