• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esedin ordusuna Türk darbesi
16 Ocak 2014 Perşembe 08:43

Esed'in ordusuna Türk darbesi

Suriye yönetimine yakınlığıyla bilinen hacker grubu Suriye Elektronik Ordusu, Türk hacker'larca hack'lendi.
Son günlerde özellikle dünya çapında büyük şirketlere saldıran ve son olarak Microsoft'un hem Skype hem de Xbox platformlarının sosyal medya hesaplarını hack'leyen Suriye Elektronik Ordusu (SEO) bu kez hack'leyen değil hack'lenen taraf oldu.
Kendilerini Turkguvenliği olarak isimlendiren hacker grubu Suriyeli hacker'lara ait olan sea.sy sitesine akşam saatlerinde saldırı düzenledi.
DDOS saldırısının da ötesinde siteye girmeyi başaran hacker'lar SEO'nun sitesinin sunucularını hack'leyip bu şekilde 'Gel Babana' başlıklı kendi afişlerini de siteye koymayı ihmal etmedi.
 
SEO her ne kadar Türk hacker'ların 7 ay boyunca siteye girmek için uğraştığını iddia etse de, Turkguvenliği isimli grup sadece 2 günde sitenin zafiyetini bulup hack'lediğini savunuyor.
Türk hacker grubu saldırı sonrası SEO'ya bağlı üyelerin kimlik bilgilerini ele geçirdiğini kaydederken, SEO ise site üzerinde üyelerin gerçek isimlerinin bulunmadığını belirtti.
SEO'nun sunucularının çökmesiyle birlikte site TSİ 22.23 itibariyle de çevrimdışıydı.
SURİYE ELEKTRONİK ORDUSU KİMDİR
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a dolaylı olarak destek veren ve DDOS gibi saldırı yöntemlerini sıkça düşman hedeflere yönelten SEO, son olarak Microsoft'un sosyal medya hesaplarını hack'lemişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA