• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esedin ordusu vakum bombasıyla saldırdı
06 Şubat 2013 Çarşamba 10:05

Esed'in ordusu 'vakum bombası'yla saldırdı

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 18'i çocuk, 6'sı kadın 83 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin hava destekli, roket ve tanklarla gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın banliyölerinde 36, Halep'te 25, Dera'da 8, Humus ve İdlib'de 4'er, Hama'da 3, Rakka'da 2 ve Lazkiye'de bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 83'e yükseldiğini aktardı.

Bu aradaSuriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Haseke'nin güneyindeki Carmaz köyünün kontrolünün tamamını ele geçirdiğini, iki ordu arasında ülke genelinde şiddetli çatışmalar yaşandığını, Hama'da şiddetli patlamaların meydana geldiğini ve savaş uçaklarının Karnaz beldesinde ''vakum bombası'' kullanması sonucu çok sayıda evin yıkıldığını aktardı.

ÖSO birliklerinin Şam'daki 138. birliğe ait mühimmat deposuna saldırılar düzenlediğini bildiren SRGC, Halep ve Şam'ın banliyöleri, Hama, Humus ve Dera kentinde iki ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.

Rejimden ayrılan bir pilot Safsafiye beldesini bombaladı

SRGC, rejimden, kullandığı uçakla ayrılan bir pilotun, Hama kentine bağlı Safsafiye beldesini bombaladığı, bombalamada onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı iddiasında bulundu.

Bölgedeki Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı Taramse Şehitleri Tugayı'na bağlı bir birliğin komutanı Ahmed ebu Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada uçağın beldedeki şebbiha milislerinin kaldığı yerlere saldırmış olabileceğini ileri sürdü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA