• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esedin katliam raporu açıklandı
11 Eylül 2013 Çarşamba 13:12

Esed'in katliam raporu açıklandı

BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu raporunda, son bir buçuk yılda Esed rejimi veya destekçileri tarafından en az sekiz katliam yapıldığının tespit edildiği belirtildi.
BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Suriye'de Esed rejimi veya destekçileri tarafından son bir buçuk yılda en az sekiz, muhalif güçler tarafından ise bir katliam yapıldığını açıkladı.
 
Raporla ilgili Komisyon'dan yapılan yazılı açıklamada, savaşı sona erdirmek için uluslararası alanda neyin yapılacağı kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığına odaklansa da kayıpların çoğunun konvansiyonel silah saldırılarından kaynaklandığı vurgulandı.
 
Bu silahları kullananların yargı önünde hesap vermesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, bu yöntemleri kullanan herkesin caydırılması gerektiğine işaret edildi.
 
Savaşta onbinlerce insanın hayatını kaybettiği ve 6 milyon insanın yerinden edildiği vurgulanan açıklamada, siyasi bir çözüm bulunamamasının daha önce hayal edilemeyecek suçlara neden olduğu kaydedildi.
 
Açıklamada, "Bütün tarafların işlediği ihlaller, çatışmanın yoğunluğuyla beraber artmaktadır" denildi.
 
Son bir buçuk yıl içerisinde Esed rejimi veya destekçileri tarafından en az sekiz, muhalif güçler tarafından ise bir katliam yapıldığının belirlendiği belirtilerek, dokuz katliam iddiasının ise araştırılacağı bildirildi.
 
Ülkede bir an önce düşmanlıklara son verilmesi, müzakereler yoluyla siyasi çözüm bulunması gerektiği vurgulanan açıklamada, askeri seçeneğin ülkedeki acıları artıracağı görüşü ifade edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA