• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esedden tehdit!
18 Ağustos 2012 Cumartesi 10:41

Esed'den tehdit!

İsrail basınında yer alan iddiaya göre Esed, Türkiye'nin muhaliflere silah yardımını kesmemesi halinde PKK'lılara füze verme tehdidinde bulundu.
İsrail basını Şam yönetiminin, Türkiye ’yi muhaliflere silah sağlamakla suçladığını, yardımın devam etmesi halinde de PKK kartını oynama tehdidinde bulunduğunu yazdı. İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka internet sitesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed’in, muhaliflere verilen FIM-92 Stinger uçaksavar füzelerinden Türkiye’yi sorumlu tuttuğunu, silah sevkıyatının sürmesi durumunda, 2 bin 500 PKK'lıyı silahlandıracağını öne sürdü.
ANKARA: SAVAŞ NEDENİ
Esed’in aracılarla Ankara’ya ilettiği mesajında, Türkiye’nin silah yardımını kesmemesi halinde sınırdaki PKK'lılara, Türk savaş uçakları ve helikopterlerine karşı kullanılmak üzere Rus yapımı SA-8 uçaksavar füzelerinden vereceğini söylediği belirtildi. Haberde Ankara’nın mesaja cevaben, böyle bir hamlede bulunulması halinde bunun savaş anlamına geleceği uyarısında bulunduğu kaydedildi. Haberde ABD ve müttefik ülkelerin, Esed rejiminin muhaliflere karşı kimyasal silah kullanma ihtimali üzerine hazırlık yaptığı da ifade edildi. Debka Ürdün ve Türkiye’deki üslerde konuşlanan Amerikan özel birliklerinin kimyasal/biyolojik silah tehdidine karşı hazırlık yaptığını da belirtti. Debka, Suriye’nin kitle imha silahı stoklarının havadan imha edilmesi seçeneğinin, saldırının oluşturacağı çevre felaketi nedeniyle gözardı edildiğini, buna karşın silahların kontrol altına alınması için gereken kara gücünün ise 60 bin asker olarak hesaplandığını yazdı.
Stinger
ABD üretimi karadan havaya atılabilen Stinger füzeleri 1981’de hizmete sokuldu. 30 ülke ordusunca kullanılan ve uçaklara karşı son derece etkili olan silah omuzdan ateşlenebiliyor ve ağırlığı 15.2 kilogram.
SA-8
Rus yapımı, orijinal adı “9K33 OSA” olan SA-8’ler, radar sistemi ile füzeatarın biraraya getirildiği ilk mobil hava savunma sistemi. 5 ayrı modeli bulunan uçaksavar sisteminin gelişmiş versiyonlarında füzelerin menzili 12 kilometreye kadar çıkıyor. 21 ülkede kullanılan silahın üretimi 1988’de durduruldu. (Habertürk)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA