• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esed güçleri ve Rus ordusu pazar yerine saldırdı: 21 ölü
12 Haziran 2016 Pazar 15:29

Esed güçleri ve Rus ordusu pazar yerine saldırdı: 21 ölü

Suriye rejimi ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'e düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı.

Suriye rejimi ve Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'e düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 21 kişi öldü, 50'den fazla kişi yaralandı.

İdlib'deki sivil savunma yetkilisi Leys el-Faris, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait bir savaş uçağının muhaliflerin kontrolündeki İdlib'de pazar yerine hava saldırısı düzenlediğini belirtti. Faris, ilk belirlemelere göre, saldırı sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişinin yaşamını yitirdiğini, 50 kişinin yaralandığını söyledi.

Hava saldırısının yaşandığı bölgedeki bazı iş yeri ve evlerde yangın çıktığını, sivil savunma ekiplerinin duruma müdahale ettiğini belirten Faris, yaralıların kentteki sahra hastanelerine sevk edildiğini dile getirdi.

Faris, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı: 

''Esed güçleri ramazan ayında pazar yerine saldırarak yeni bir katliama imza attı. Saldırı yeri adeta bir cehennemi andırıyor. Pazar yeri ölü ve yaralılarla dolu. Sağlık ekipleriyle beraber yaralıları olay yerinden çıkartmaya çalışıyoruz." 

Rus savaş uçakları Maarret en-Numan'a saldırdı Pazar yerindeki saldırıda yaralananlardan bazılarının durumunun ağır olduğunu kaydeden Faris, Rus savaş uçaklarının da İdlib'in Maarret en-Numan ilçesinde yerleşim yerine saldırdığını, ilk belirlemelere göre 3 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı. Faris, enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
Rusya ve rejim güçleri uzun süredir İdlib ve kırsalında sivillerin yoğun olarak yaşadığı bölgelere saldırıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA