• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esad bazı bölgelerden çekiliyor
06 Nisan 2012 Cuma 12:10

Esad bazı bölgelerden çekiliyor

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliğinin Suriye temsilcisi Kofi Annanın sözcüsü Ahmet Fevzi, Suriye, bazı bölgelerden askerlerini çekiyor dedi.
Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği’nin Suriye temsilcisi Kofi Annan’ın sözcüsü Ahmet Fevzi, “Suriye, bazı bölgelerden askerlerini çekiyor” dedi.
 
 Fevzi, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hükümeti yetkilileri, Dera, İdlib ve Zabadani’nin de bulunduğu bazı yerlerden askerlerini çekmeye başladığını söyledi. Ateşkesin 10 Nisan’dan sonra en geç 48 saat içinde başlamasını bekliyoruz” dedi.
ŞAM YAKINLARDA ÇATIŞMA
Suriye ordusunun ülkenin kuzeybatısından çekilmeye başladığını bildirmesine rağmen, hükümete bağlı güçlerin Humus, Halep, İdlib ve Duma’ya yönelik saldırıların devam ettiği kaydedildi. İdlib şehrine bağlı Binniş kasabası çevresinde tank ve helikopterlerle operasyon başlatan ordu birlikleri, Fua köyüne 7 kilometre uzaklıktaki Taftanaz kasabasına saldırdı. Onlarca kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. İki Türk gazeteci Adem Özköse ve Hamit Coşkun’un alıkonulduğu Fua köyü de operasyon alanı içinde bulunuyor. Ülkenin orta ve kuzey bölgelerinin yanı sıra başşehir Şam’ın 13 kilometre kuzeydoğusundaki Duma’da da şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Dünkü çatışmalarda 27 kişi hayatını kaybetti.
1 GÜNDE 900 KİŞİ TÜRKİYE’YE GEÇTİ
Bu arada son 24 saat içinde yaklaşık 900 Suriyeli sınırı geçerek Türkiye’ye sığındı. Böylece Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin sayısı 21 bine yaklaştı.

Hayalet şehir Humus
Suriye’nin dünyadaki simge şehirlerinden Humus artık bir harabe hâle dönmüş durumda. Kendi halkını acımasızca yok eden Suriye lideri Beşar Esad, bununla sınırlı kalmayıp, onların yaşadıkları yerleri de bombalıyor. Esad’a bağlı güçler adeta taş üstünde taş bırakmıyor. Esad’ın öfkesinden en büyük zararı gören şehirlerin başında ise Humus geliyor. Binlerce kişiye mezar olan Humus’ta adeta ‘in cin top’ oynuyor. Şehirdeki evlerin neredeyse tamamı yıkılmış durumda. Camiler bile yerle bir oldu. Yıkılmayan binalar ise ağır hasar aldı. Bomboş sokaklarda sadece ceset ve yanık kokuları var.
 
TÜRK ASKERİ YOK

Gözlemci heyeti Şam’a ulaştı
Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın isteğiyle gözlem yapmak üzere Suriye’ye gönderilen öncü heyet Şam’a vardı. Norveçli Tümgeneral Robert Mood’un önderlik ettiği heyet 10-11 kişiden oluşuyor. Ekip, 10 Nisan’dan sonra 200-250 kişilik silahsız gözlemci heyetinin konuşlandırılmasıyla ilgili temaslarda bulunacak.
Bu heyet için Annan, Türkiye dışındaki bazı ülelerden asker istedi. Esad yanlısı Rusya da BM’ye destek verebileceğini ilan etti. Bu açıklamanın yapıldığı saatlerde, Suriye’nin Uluslararası Kızılhaç Komitesi, ülke çapında insanî yardımlara başlamasına izin verildiğini bildirdi. Kızılhaç ve Suriyeli yetkililer, ayrıca tutuklulara yapılacak yardım ziyaretlerine Halep’teki merkez cezaevinden başlayacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA