• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eruygurun gizli belgeleri açıklandı
28 Nisan 2009 Salı 17:42

Eruygur'un gizli belgeleri açıklandı

Ergenekon davasında 2. iddianamenin delil klasörleri yayınlandı.

248 klasörde Özden Örnek'in darbe günlükleri, Balbay'ın günlükleri ile Şener Eruygur'un ofisinden çıkan gizli belgeler öne çıkıyor.

''Ergenekon'' davasının ikinci iddianamesine ilişkin 248 klasörden oluşan ve 2 DVD'ye kaydedilen ekler avukatlara verilmeye başlandı. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet savcılarının talebi doğrultusunda uzman bir ekip tarafından iddianamenin ekleri DVD'ye aktarıldıktan sonra bir örneği ''Ergenekon'' davasına bakacak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine verildi. Mahkemenin sanık sayısına göre çoğalttığı DVD'ler, avukatlara bugün itibariyle dağıtılmaya başlandı.

MGK ve Jandarma Genel Komutanlığı'na sunulan gizli evrakların Eruygur'un ofisinde bulunduğu yazılmış olduğu görüldü.

Operasyonlar başladıktan sonra Eruygur'un sekreterini arayarak belgelerinin yok edilmesini istediğine dair ifadeler var.

BÜYÜKANIT'A ADIM ADIM FİŞLEME

ALDIĞI İLACIN DOZU BİLE KAYDEDİLMİŞ

Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'dan ele geçirildiği öne sürülen belgelerde, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ailesinin özel hayatlarına ilişkin 'Sağlık', 'İlaçlar', 'Özel' başlıklarıyla fişleme tutanakları bulundu.

Bu tutanaklarda Büyükanıt ve ailesinin özel hayatının tüm detaylarına yer verildiği anlaşıldı. 'İlaçlar' isimli klasörde, Filiz Büyükanıt'ın 2003 yılından 2005 yılına kadar ki doktor muayeneleri, gittiği 27 doktorun isimleri ve uzmanlık alanları, 99 ilaca ait isim ve dozları yer aldı.

'Sağlık' isimli klasörde ise, Yaşar Büyükanıt'a ait olduğu belirlenen 2000-2002 yıllarını kapsayan 50 muayeneye ait kayıtlar ve 132 ilaç listesi mevcut. Klasörlerde 'Orgeneral Büyükanıt'ın dostları' isimli belge de dikkat çekiyor. Yaşar Büyükanıt'ın eşi Bilge Filiz Büyükanıt'ın yakın olduğu resmi çevrenin de sıralandığı görülüyor. Bu listede Oramiral Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek de yer alıyor.

SAVCI ÖZ HAKKINDA HER ŞEY

Şener Eruygur'dan Savcı Zekeriya Öz ve Metin Özçelik ile ilgili kişisel bilgilerin çıktığına dair de ifadeler var. Zekeriya Öz'ün çocuklarının okuduğu okullarla ilgili bilgiler var.

İçişleri Bakanlığı'yla alakalı ifadeler de bulunuyor.

Savcı Öz'ün çocukları fişlenmiş

Şener Eruygur'dan ele geçirilen 'FGT hakim yapılanması (Cemaat) başlıklı el yazısı dokümanlarda Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün çocuklarının okuluna dair bilgiler yer alıyor.

'Çocukları Fatih Koleji'nde (Merter), Yıldırım Beyazıt Koleji - kontenjandan' denilen yazıda, Öz'ün 3 çocuğu olduğu ifade ediliyor. Yazının sonunda ise kaynağın 'Davut Çolak' olduğu belirtiliyor.

AYGÜN: EMİRLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Ergenekon soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınarak sorgulanan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün Şener Eruygur'a gönderdiği bir yazı da dosyada dikkat çekti. Aygün'ün gönderdiği yazıda şu sözler yer alıyor: "ATO her zaman emrinizdedir� Uygun görürseniz emirlerinizi öğrenmek ve gelişmeler hakkında değerlendirmelerimizi size sunmak için görüşme talebinde bulunuyoruz." Sanıklar arasında yapılan telefon görüşmelerinin dökümleri de avukatlara dağıtılan klasörlerde ayrıntılı olarak yer aldı.

İKİNCİ İDDİANAME 5 BÖLÜMDEN OLUŞUYORDU

Ergenekon davasının 1909 sayfadan oluşan ikinci iddianamesi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. Mahkemenin bu kararının ardından "Ergenekon" soruşturmasına ilişkin ikinci dava da açılmış oldu. Mahkeme, halen görülmekte olan "Ergenekon" davası ile ikinci davanın birleştirilmesi yönünde karar vermezken duruşma tarihini 20 Temmuz 2009 olarak belirlenmişti. İkinci iddianamenin tamamlanmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, iddianamede 21 tutuklu, 35 tutuksuz olmak üzere 56 şüpheli olduğu, yakın tarihlerde soruşturmaya dahil edilen 48 tutuklu, 29 tutuksuz olmak üzere 77 şüpheli hakkındaki soruşturma evrakının tefrik edildiği ve bunlar hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtilmişti.

EK KLASÖRDEN ÖNE ÇIKANLAR

* MGK ve Jandarma Genel Komutanlığı'na sunulan bazı gizli evrakların da Şener Eruygur'un ofisinde yazıldığına dair bilgiler var.

* Operasyonlar başladıktan sonra Eruygur'un sekreterini arayarak belgeleri yok etmesini istediğine dair ifadeler de ek klasörlerde yer alıyor.

* Yine ilk iddianamenin eklerinde olduğu gibi en önemli dayanaklar telefon görüşmeleri ve msn yazışmalarından oluşuyor.

* Cumhuriyet Mitingleri ile Kent ve Patalya oteldeki toplantılara ait bilgiler de iddianamede yer alıyor.

* DHKP-C örgütüne yönelik Hollanda'da düzenlenen operasyonlarda çıkan örgüt arşivi de ek klasörlerde yer alan belgeler arasında. Arşivde, Gazi Mahallesi olaylarını Osman Gürbüz'ün yaptığına ilişkin örgüt üyelerinin birbirleriyle yaptığı telefon görüşmeleri bulunuyor.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA