• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erken ezana dışarıdan müdahale şüphesi
19 Temmuz 2013 Cuma 17:28

Erken ezana dışarıdan müdahale şüphesi

İzmir Valisi Toprak, dün iftar vaktinden önce başlayan ancak yarıda kalan ezanla ilgili ilk incelemelerde, merkezi yayın frekansına dışarıdan müdahaleden şüphelendiklerini söyledi.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir'de dün iftar vaktinden önce başlayan ancak yarıda kalan ezanla ilgili ilk incelemelerde, merkezi yayın frekansına dışarıdan müdahale edilerek ses kaydının bir kısmının yayına verdiğinden şüphelenildiğini, konuyla ilgili müftülük ve güvenlik birimlerinin inceleme yaptığını belirtti.

 Açıklama yapan Toprak, dün akşam ezanının Hisar Camii'nden yapılan merkezi yayında yaklaşık 18 dakika erken başladığını, ancak ezanın başlangıç bölümündeyken yarıda kesildiğini, bunun neden kaynaklandığının belirlenmesi için incelemenin devam ettiğini belirtti.

Ezanı okuyan müezzinin dün izinli olması nedeniyle camide bulunmadığını, yayına verilen sesin kayıttan aktarıldığının anlaşıldığını ifade eden Vali Toprak, şöyle konuştu:

"İlk incelemede büyük ihtimalle frekansa giren birisinin ses kaydının bir kısmını yayına verdiğinden şüphe ediliyor. İl Müftülüğü inceleme başlattı. Güvenlik birimleri de talimat verdim, farklı bir yönü olup olmadığına bakıyorlar. Konunun bir yanlışlıktan, hatadan kaynaklanmadığı gözüküyor. Öyleyse sisteme birilerinin girmiş olması lazım. Dışarıdan kim nasıl girebilir, bu inceleniyor. Birisi frekansa girip yayın yaptıysa da izinsiz, kanunsuz ve yetkisiz bir müdahaledir, art niyet içerir. İnceleme sonucuna göre soruşturma gerektiren bir durum olursa başlatılır"

İzmir'de merkezi yayınla ezan okunan bazı camilerde akşam ezanı dün 18 dakika erken okunmaya başlanmış ancak yarıda kesilmiş, yayının, merkezi yayın yapılan Hisar Camii'nden yapılmadığı belirlenmişti.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA