• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergenekonun şarkısı çıktı VİDEO
03 Aralık 2009 Perşembe 00:27

Ergenekon'un şarkısı çıktı VİDEO

Ülkede, kaos ortamı oluşturarak askeri darbeye zemin hazırlamak amacıyla, devlet içinde yasadışı olarak yapılanan ve suikastlar düzenleyen Ergenekon ismiyle
“Adanış Günü” adıyla çıkardıkları albümlerinde “Ergenekon” adlı bir şarkı ile darbecilere karşı ironik bir duruşta bulunan Grup Yürüyüş; halkına karşı darbe girişimlerinde bulunanlara, paşaları ve çeteleri koruyan yargı düzenine, bürokrasinin her yerinde örgütlenen darbeseverlere ve birçok hukuk dışı icraatlara dikkat çekmek amacıyla bir albüm yaptığını ifade etti. Grup Yürüyüş, “Ergenekon” şarkısıyla darbecileri albüme taşımasının yanı sıra asit kuyularında katledilen, zulüm ve işkenceye maruz kalan insanları, annelerinin yaktığı ağıtlar ile birlikte “Kuyu” isimli şarkıları ile gündeme getirdi.

Grubun solisti Mehmet Ali Aslan, “Sahip olduğumuz kimliğimiz, bizleri bu tip haksızlıklara karşı durmamızı gerektiriyor. Zulme karşı duruş mesajı çeşitli vesilelerle kamuoyuna taşınıyor. Bizler de bu mesajımızı sanat yoluyla, müzik ile taşımak istedik ve bunu bir sorumluluk addettik. Çünkü hayattan kopuk, dünyaya ve yaşama dair bir talebi olmayan, tavır sahibi olmaktan uzak bir sanatın sanat olamayacağını düşünüyoruz. ‘Ergenekon’ şarkısı da bu perspektifin ürünü… Yaşadığımız ülkenin köklerine sinmiş halk düşmanı çeteci-darbeci bir çizgi var. Ergenekon, ülkeyi karanlığa boğan bu çizginin, sistemin, mantığın bir tezahürü. Bizim de ülkeyi tahakkümü altına almaya çalışan militarizm, darbe planları, darbeciliğin fetişleştirilmesi karşısında söyleyecek sözümüz var. ‘Ergenekon’ şarkısında; darbecileri, yüksek yargı bürokrasisini, postalsever rektörleri ti’ye alarak bu karanlığın kökünün kurutulmasının gerekliliği söylemini dillendirdik. Değişik vesilelerle birçok katliama bulaşmış bu örgütün yıktığı yuvaları, ağlattığı anaları, çocukları, toplumda meydana getirdiği korku imparatorluğunu gösterirken bir örnek olması amacıyla asit kuyularına değindik. Buradan yükselen feryatları albümümüzün seslerine kattık. ‘Kuyu’ şarkısında bu feryatları dillendirdik, yaşanan acıları göstermek istedik.” dedi.

Öte yandan Grup Yürüyüş’ün ikinci albümü olan “Adanış Günü”nde ayrıca başörtüsü yasağı ve Gazze’de yaşanan katliamla ilgili şarkılar da yer alıyor. Ünlü stüdyo müzisyenleriyle çalışılan albümde biri Kürtçe ve biri Arapça, diğerleri Türkçe olmak üzere 13 eser bulunuyor. Albümdeki şarkıların birçoğunun söz ve müziği Grup Yürüyüş’e ait. Albümde kullanılan dil ve üslup, genelde halk dilinde sade, anlaşılır şekilde seçilmiş. Aşağıda Ergenekon isimli şarkının sözleri bulunuyor:

ERGENEKON

Karanlık örtünce günün aydınlığını
Kurdular derinde kurtlar sofrasını
Planlar tezgâhlar faili meçhuller
Ağlatıp durdular ülkenin anasını

Ne paşalar yargıçlar ne rektörler kıtlıkta
Özgürlük düşmanı yasakçılar başta
Hesapsız sorgusuz tetikçi hazır maşa
Güneş utandı gitti zifir zifir kapkara

***
Susurluk Ergenekon çeteler darbeler
Bu düzen böyle gitmez halk sizi tepeler
Unutma sen ey cunta siz darbeseverler
Her karanlığın sonu aydınlıkla biter

Ne yargının kör kılıcı ne paşaların tankı
Sürüp gitmez beyler korkunun krallığı
Keser döner sap döner gün gelir hesap döner
Saracak yarınları güneşin aydınlığı
ERGENEKON
Yükleyen abalta. - Yüksek çözünürlüklü video keyfini yaşayın!
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA