• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergenekonun Kıbrıs ayağında şok iddia!
11 Nisan 2009 Cumartesi 13:10

Ergenekon'un Kıbrıs ayağında şok iddia!

Ergenekon'un KKTC ayağı çözülmeye başlar başlamaz iddialar peş peşe gelmeye başladı. İlk iddia Rauf Denktaş hakkında...
Ergenekon'un KKTC ayağı çözülmeye başlar başlamaz iddialar peş peşe gelmeye başladı. İlk iddia Rauf Denktaş hakkında...

İlkay Adalı, kocası Gazeteci Kutlu Adalı'nın öldürülmesiyle ilgili şok bir iddiada bulundu.

Eşinin öldürülmesinde Ergenekon'un ve Rauf Denktaş'ın parmağının olduğunu ileri süren İlkay Adalı, “Her ne kadar elimizde somut bir belge olmasa da kanaatim eşimin öldürülmesinde Denktaş'ın rolünün büyük olduğu yönündedir" dedi.

SİLAHIN MARKASINI NEREDEN BİLİYORDU?

Adalı, Denktaş'ın eşinin öldürülmesi ile ilgili özel bir kanala verdiği röportajı hatırlatarak şunları söyledi: "Denktaş, verdiği demeçte cinayette sadece özel birliklerde olan İsrail yapımı 'Uzi' marka silah kullanıldığını belirtti. Ama aynı tarihte emniyet bu bilginin aksine silahın türünün belli olmadığını açıkladı. Burada sorulması gereken Denktaş bu silahın markasını nereden bildiğidir."

ZAMAN AŞIMINA UĞRADI

Cinayetin aydınlatılması için AİHM'ne başvuran ve AİHM'nce cinayetin yeniden araştırılmasına karar verildiğine dikkat çeken Adalı, “AİHM Cinayetin tekrar araştırılması için KKTC'ye ve Türkiye'ye belli bir süre tanıdı ama, 3 sene oldu henüz bir sonuç çıkmadı. 10 gün önce KKTC savcılığından bana bir mektup geldi. Mektupta cinayetin zaman aşımına uğradığı ve bu nedenle yapılacak bir şeyin olmadığı belirtildi” diye konuştu.

TEHDİT EDİLİYORUM

Adalı, eşinin öldürülmesinden sonra olayın örtbas edilmesi için doğrudan ve dolaylı yollardan tehdit aldığını ileri sürerek ilginç bir iddia ortaya attı. Erkenekon davasının ikinci iddianamesinin açıklandığı gün kızının arabasına büyük bir kayanın düştüğünü belirten Adalı,“Tam ergenekon davasının ikinci iddianamesinin açıklandığı zamandı. Polis olayın üstüne gitmediği için hiçbir delil bulamadı. Aynı şekilde üniversite mezunu iki çocuğuma iş verilmiyor. Damadım da kızımla evlendikten sonra işten çıkarıldı" diye konuştu.

ADA'NIN MUHALİF GAZETECİSİ "ADALI"

Kıbrıslı bir gazeteci olan Kutlu Adalı, bir zamanlar Denktaş'ın silah arkadaşları arasında yer almış, 1961 ile 1972 yılları arasında ise Denktaş'ın özel kalem müdürlüğünü yürütmüştü. Zamanla Denktaş'la yolları ayrılan Adalı, Denktaş'ı, Kıbrıs'taki statükoyu ve KKTC'deki rejimi kıyasıya eleştirenlerdendi. Kutlu adalı, 6 Temmuz 1996'da Lefkoşa'daki evinin önünde vurularak öldürüldü.

BUGÜN
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA