• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ergenekon davaları birleştirildi
28 Nisan 2012 Cumartesi 09:32

Ergenekon davaları birleştirildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mah-kemesi'nin yürüttüğü birinci ve ikinci Ergenekon davaları birleştirildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mah-kemesi'nin yürüttüğü birinci ve ikinci Ergenekon davaları birleştirildi.
Mahkeme, sanıklar arasında fiilî ve hukukî irtibat olduğunu belirtti. Bu iki davanın birleşmesiyle toplam 16 iddianame tek dosyada toplanırken 61'i tutuklu 256 sanık aynı davada yargılanmış olacak. Birleştirilme kararıyla İlker Başbuğ, Veli Küçük, Doğu Perinçek, Sedat Peker, Alparslan Aslan, Osman Yıldırım aynı anda hakim karşısına çıkacak.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon ana davası ile ikinci Ergenekon davasının birlikte yürütülmesini kararlaştırdı. Sanıklar ve iddia edilen suçlar arasında irtibat ve bağlantı bulunduğunu gerekçe gösteren mahkeme, tutuklu sanıklardan Bayram Demir ve Seyhun Zayim'in tahliyelerine karar verdi. Tek dosya halinde görülecek Ergenekon davasında sanık sayısı da 256 olacak. Birinci Ergenekon davasına, 46'sı tutuklu 86 sanığın yargılanmasıyla başlanmıştı. Daha sonra bu dava, "Danıştay saldırısı", "Cumhuriyet Gazetesi'ne el bombası ve molotof atılması", "Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi", "Alparslan Arslan'a Danıştay saldırısında kullandığı Glock marka tabancanın temin edilmesi" ve "Savcı Zekeriya Öz'ün tehdit edilmesi" davalarıyla birleştirilmişti. Birinci Ergenekon davasında 31'i tutuklu toplam 108 sanık yargılanıyordu. İkinci Ergenekon davası ise "3. Ergenekon", "Minas Durmazgüler'e suikast girişimi", "İrticayla Mücadele Eylem Planı" ve "İnternet Andıcı" davalarıyla tek dosya altında toplanmıştı. Bu dosyada ise toplam 32'si tutuklu 148 sanık yer alıyordu. Bu iki davanın birleşmesiyle 16 iddianame, tek dosyada toplanırken 61'ü tutuklu 256 sanık, aynı davada yargılanıyor olacak. Birleştirilme kararıyla İlker Başbuğ, Veli Küçük, Doğu Perinçek, Sedat Peker, Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım aynı anda yargılanacak.

Dünkü duruşmada mahmekeme, Danıştay saldırısı günü kamera kayıtlarının karartılmasından sorumlu tutulan Oyak SGS şirketi yetkilileri hakkında açılan dava iddianamesinin incelenmek üzere İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istenmesini de karara bağladı. Mahkeme ayrıca, Eski MİT'çi Mehmet Eymür'ün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadesinde geçen "Kaşif Kozinoğlu'nun, Akın Birdal'ı öldürmek üzere altındaki bir astsubay ile plan yaptığı istihbaratı ve bu nedenle Kozinoğlu hakkında soruşturma açarak bu kişinin cezalandırıldığı ve ilgili belgelerin MİT Başkanlığı'nda bulunduğu" sözleri sebebiyle MİT Müsteşarlığı'ndan bu konu ile ilgili bütün detayların sorulmasını kararlaştırdı.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA