• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğlide KOBİler tartışıldı
19 Şubat 2011 Cumartesi 17:50

Ereğli'de KOBİ'ler tartışıldı

Konya'nın Ereğli ilçesinde, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik, "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), Sanayileşme ve Bölgesel Kalkınma" konulu konferans verdi.
Konya'nın Ereğli ilçesinde, Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kesik, "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ), Sanayileşme ve Bölgesel Kalkınma" konulu konferans verdi.
 
Ereğli Ticaret Odası'nda düzenlenen konferansta, KOBİ'lerin dünya ekonomisindeki yerinin giderek artığını söyleyen Doç. Dr. Ahmet Kesik, "KOBİ'ler, yeni istihdam alanları oluşturulmasındaki katkıları, piyasa koşullarındaki değişikliklere uyum sağlama yetenekleri, ekonomik ve sosyal kalkınmanın sağlanmasındaki etkileri ile gelişmiş ve gelişmekte olan ülke ekonomilerinde gün geçtikçe daha vazgeçilmez olmaktadır. Bu gelişme de ülkeleri KOBİ'lerin teşviki ve gelişimi için uygun politikalar belirlemeye yöneltmektedir. Ülkemizde 1980'lerin sonundan itibaren KOBİ'lerin desteklenmesi yönünde çalışmalar başlamıştır.
 
KOBİ'lerin ülke ekonomisindeki payını artırmak, rekabet güçlerini geliştirmek ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmeye uygun olarak gerçekleştirebilmek amacıyla Nisan 1990'da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) kurulmuştur. KOBİ politikalarının oluşturulması ve uygulamasında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Birliği gibi kuruluşlar da rol oynamaktadır" dedi.
 
Türkiye'deki tüm işletmelerin yüzde 99.8'inin KOBİ'lerden oluştuğunu ve bu işletmelerin toplam istihdamın yüzde 76' sını sağladığını ifade eden Kesik, "Bu oranlar ülke ekonomisinde KOBİ'lerin yeri ve öneminin büyüklüğünü çarpıcı olarak göstermektedir. Ülkemizde KOBİ'lere yönelik politikalar belirlenirken, KOBİ'lerin zayıf yönleri olarak belirtilen finansman ve teknoloji sorunları ile rekabet gücüne ilişkin sorunların çözümüne öncelik verilmektedir. Bu çerçevede, girişimcilik ve eğitimin önemi, daha ucuz ve daha hızlı iş kurma süreçleri geliştirilmesi, kanun ve mevzuat düzenlemeleri yapılması, nitelikli personel yetiştirilmesi, internet erişiminin geliştirilmesi ve KOBİ'lerin en iyi uygulamalar hakkında internet aracılığıyla bilgi sahibi olabilmesi, yeni pazarlara açılma, vergilendirme ve mali konularda iyileştirmeler yapılması, KOBİ'lerin teknolojik ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi, uluslararası platformlarda KOBİ'lerin daha iyi temsil edilmesi konularına öncelik verilmelidir" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA