• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğlide istiridye mantarı yetişiyor
22 Kasım 2011 Salı 16:37

Ereğli'de istiridye mantarı yetişiyor

Konyanın Ereğli ilçesinde, tarımında son yıllarda hızla artan ürün çeşitliliğine bir yenisi daha eklendi.
 Konya’nın Ereğli ilçesinde, tarımında son yıllarda hızla artan ürün çeşitliliğine bir yenisi daha eklendi.
Ereğli’nin Sarıtopallı köyünde bulunan Kültür Mantarı Üretim Tesisinde üretilen istiridye mantarı sektörde yeni bir ürün olmasının yanı sıra üreticilere istihdam imkanı sunuyor.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven ve beraberindeki Sazgeçit Belediye Başkanı Bülent Ersüllü ile Sazgeçit Ziraat Mühendisi Tarık Aldemir, Sarıtopallı’da bulunan üretim tesisini ziyaret etti.
 
Dünya’da ve ülkemizde gıda ve tarım ürünlerine talebin asla azalmayacağını aksine giderek arttığını belirten Özgüven, “Ülkemizin birçok bölgesinde tanınan istiridye mantarının Ereğli’de de üretilmeye başlanması Ereğli tarımı adına sevindirici bir gelişme. Ağaçlık alanın bol olduğu her yerde rahatlıkla görülebilen ve köylülerin belirli mevsimler topladıkları bu mantar çeşidi kültür altında rahatlıkla yetiştirilebilmekte. Beyaz kültür mantarı çeşidine göre daha az emek ve zaman harcanarak üretilebilen istiridye mantarına ilginin de ilçemizde zamanla artacağını düşünüyorum” dedi.
Böyle yeni ürünlerin ilçe tarımına girmesiyle yeni istihdam alanlarının açılacağını söyleyen Özgüven, bu tip girişimlere erken yönelen üreticilerin pazar pastasından paylarını en iyi şekilde alacaklarını, yeni projeler üreten üreticilere her türlü desteğin verileceğini sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA