• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğlide internet kafe denetimi
05 Ekim 2011 Çarşamba 18:10

Ereğli'de internet kafe denetimi

Ereğli kent merkezinde bulunan ve gençlerin rağbet ettiği çok sayıdaki internet kafelerdeki denetimler sıklaştırıldı.

Ereğli kent merkezinde bulunan ve gençlerin rağbet ettiği çok sayıdaki internet kafelerdeki denetimler sıklaştırıldı.
    
Yapılan denetimlerde gerekli olan şartlara uygun olmayan işletmeler uyarılırken, daha önce uyarı almış olmalarına rağmen gerekli yasal işlemleri gerçekleştirmeyenlere kapatma cezası verildi.
    
Ereğli Emniyet Müdürlüğü, Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Ereğli Vergi Dairesi Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan denetleme ekibi, okulların açılmasıyla birlikte kent merkezinde bulunan internet kafelerdeki denetimlerini artırdı.
    
Denetimler ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Öğütlü, ''Denetimlerde öncelikle ruhsatı olmayanları, fiziki koşulları kötü olan işletmeleri uyarıyoruz. Sigara ve benzeri içeceklerin satılması ve kullanmasının önlenmesi konusuna büyük bir önem veriyoruz'' dedi.
   
 Öğütlü, şunları kaydetti:
     ''Bu ihlali yapan ve buna göz yumanlara en ağır cezaları uyguluyoruz. Bunun yanında yaş sınırına uymayan işletmeler hakkında yasal işlemler gerçekleştiriliyor. Bu kurala uymayan işletmeleri uyardık, tekrarlanması halinde yasal cezai işlemler yapılacaktır. Aynı şekilde güvenli internet için bilgisayarlara takılan filtreleme sisteminin uygulanıp uygulanmadığını kontrol ediyoruz. Ereğli'de özellikle çocuklarımızın kullandıkları bu yerlerde olumsuzluklara kesinlikle müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.''

 

 

AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA