• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğlide hayvan hastalıkları eğitimi
26 Ocak 2012 Perşembe 14:15

Ereğli'de hayvan hastalıkları eğitimi

Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı Zengen Beldesinde ''Büyükbaş Hayvan Hastalıkları ve Koruma Tedbirleri'' konulu bir toplantı düzenledi.
Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, ilçeye bağlı Zengen Beldesinde ''Büyükbaş Hayvan Hastalıkları ve Koruma Tedbirleri'' konulu bir toplantı düzenledi.
     Şap, brusella ve mastitis gibi önemli verim kayıplarına sebep olan hastalıklar, korunma ve tedavi yöntemlerinin anlatıldığı eğitim çalışmasında, üreticilere hayvanlarının aşılamalarını zamanında yaptırmaları, herhangi bir bulaşıcı hastalık görülmesi durumunda İlçe Müdürlüğü ile temasa geçmelerinin önemi vurgulandı.
     Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, şunları kaydetti:
     ''Özellikle ilçe dışından gelen başka sektörlerde faaliyet gösteren büyük yatırımcıların hayvancılık sektörüne yönelmeleri, bölgemizde et ve süt üretimin artması, bu sektörde istihdam yaratılarak işsizliğin azaltılması Bakanlık olarak bizleri son derece mutlu ediyor. İlçe Müdürlüğü olarak uzman personelimizi bu konuda eğitim vererek üreticilerimizin daha kaliteli verim elde edebilmeleri adına görevlendiriyoruz. Üreticilerimizin de bu eğitimlere ilgi göstermesini ve bilinçli bir şekilde üretim yapmalarını istiyoruz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA