• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğlide Dünya Çocuk Günü etkinliği
03 Ekim 2011 Pazartesi 15:27

Ereğli'de Dünya Çocuk Günü etkinliği

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Dünya Çocuk Günü'nün, çocuklara yönelik şiddetin azalmasına bir vesile olmasını temenni ettiklerini bildirdi.
Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Dünya Çocuk Günü'nün, çocuklara yönelik şiddetin azalmasına bir vesile olmasını temenni ettiklerini bildirdi.
    
 Oprukçu, yayımladığı mesajında, çocuk yaşta verilen eğitim ve emeğin karşılığının ilerleyen yıllarda alınacağını belirtti.
    
Birleşmiş Milletler Örgütü'nün 1954 yılında oy birliğiyle Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul ettiğini hatırlatan Oprukçu, şunları kaydetti:
     '' çocuklara eğitim öğretim vermenin önemini vurguladı.
    
 Mustafa Kemal Atatürk'ün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı çocuklara armağan ettiğini anımsatan Oprukçu, şunları kaydetti:
    
 ''Bu bayram, dünyadaki ilk çocuk bayramı olarak hala dünya çocukları tarafından kutlanıyor. Çocuklar için yıllar öncesinden önemli yatırımlar yapmayı unutmayan Atatürk, Türk çocuklarından mutlaka vatansever olmalarını isterdi. Çocuklarımızdan gelecekte iyi birer yönetici olarak yurdumuzun yücelmesine ve kalkınmasına yardımcı olmalarını isterdi. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak eğitimle olur. Umarım, Dünya Çocuk Günü çocuklara yönelik şiddetin azalmasına, çocuklarımızın teröre kurban verilmesini önlemede vesile olur.'' 
     
-Ereğli çocuk yuvasında ''Dünya Çocuklar Günü''- 
    
Öte yandan Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Başer, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Vasfiye Ergin Vakfı Ereğli Çocuk Esirgeme Kurumunu ziyaret etti.
     Her vesile ile ziyaret edilen kurumların başında yer alan çocuk yuvalarının toplumun sosyal açıdan en öncelikli kurumlar arasında yer aldığını dile getiren Başer, ''Burada yetişen çocuklarımız tıpkı diğer yaşıtları gibi ülkemizin gelişiminde ve kalkınmasında söz sahibi olacak insanlar olacak'' dedi.
    
Çocukların yetişmesinde emek sahibi olan yuva yöneticilerine, öğretmenlere ve bakıcılara teşekkür eden Başer, tüm çocukların Dünya Çocuklar Günü'nü kutladı.
    
 Vasfiye Ergin Vakfı Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürü Osman Tezcan ise ziyaretten dolayı Başer'e teşekkür etti.


AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA