• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğli Şeker alımlara başladı
26 Eylül 2011 Pazartesi 14:22

Ereğli Şeker alımlara başladı

Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası, 23. dönem pancar alımı kampanyasını başlattı.
Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası, 23. dönem pancar alımı kampanyasını başlattı.
     Fabrikada düzenlenen törene, Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Bahattin Çetindere, Ereğli Şeker-İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan ve çiftçiler katıldı.
     Ereğli Bahri Dağdaş Şeker Fabrikası Müdürü Mustafa Yaylacı, törende, fabrikanın 2011-2012 alım kampanyası döneminin 110 gün süreceğini kaydetti.
     Yaylacı, 23. dönem pancar alım kampanyası süresince, Ereğli-Karapınar-Karaman'da toplam 152 bin dekar alanda pancar ekimi sağlandığını ifade ederek, ''Pancar üreticilerimize, işlerini yürütebilmeleri bakımından bugüne kadar toplam 31 milyon lira avans ödemesi yapıldı. Fabrikamızın günlük pancar işleme kapasitesi 8 bin ton olup, 110 gün sürecek olan kampanya döneminde 880 bin ton pancar işlenecek ve bu işleme sonucunda 120 bin ton kristal şeker, 36 bin ton melas ve 220 bin ton yaş küspe elde edilecek. Pancar üreticilerimize ise bedelsiz olarak 176 bin ton yaş küspe verilecek'' dedi.
     Ereğli Şeker-İş Sendikası Başkanı Yüksel İlaslan ise şeker sektörünün Türkiye açısından önemli olduğunu belirterek, ''Dünya üzerinde şeker sektörünün desteklenmediği tek ülke Türkiye'dir. Şeker Fabrikaları kendi imkanları ile ayakta durmaktadır. Hükümet de şunun farkına vardı ki, şeker sektörü ülkenin geleceğinin belirlenmesinde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle şeker pancarı üretimine destekler verilmektedir'' dedi.
     Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancarı getirenlere hediyeler verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kantar açılışı yapıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA