• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğli PYMO 7. dönem mezunlarını verdi
12 Haziran 2012 Salı 16:01

Ereğli PYMO 7. dönem mezunlarını verdi

Konya Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 7. dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.
Konya Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) 7. dönem mezunları düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Okulu Akademi Temsilcisi ve Ankara Polis Okulu Müdürü Atilla Korkmaz, Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Aksaray İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Karaman İl Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, protokol üyeleri, polis memuru adaylarının aileleri katıldı. Mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Mezunlar adına konuşan okul birincisi polis memuru adayı Kasım Aslan, çağdaş polis memuru olarak yetiştirilmelerinde emeği geçenlere teşekkür ederek, yaşadıkları gururu ömür boyu taşıyacaklarını söyledi.

Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Şerafettin Çetin, “192 Polis Memuru adayını bu şerefli mesleğe kazandırmanın haklı onuru içerisindeyiz” dedi. Çetin 2004 yılında açılan Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu’nun 938 mezun verdiğini belirterek, “23 bin metrekare alan içerisinde dar ve sıkışık bir alan üzerinde kurulu olan okul binamızın genişletilmesi noktasında Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 27 bin metrekare arazi tahsis etti. Bu ay sonu itibariyle devir işlemleri tamamlanacaktır” diye konuştu.
Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, polis adaylarına seslenerek, “Ülke sınırlarının somutlaştığı günümüzde ülke güvenliğini sağlayan polisler olacaksınız. Aziz milletimize hizmet etmenin onur ve gururunu yaşayacaksınız” dedi.

Türk Milletinin geçmişte, bugün ve gelecekte iddialı olan bir millet olduğunu söyleyen Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, “Gelecekte iddiamızı devam ettirmek için kaliteli eğitime ihtiyacımız var. Bugünü geçmişle mukayese edersek Emniyet Teşkilatı’nın çok büyük yol kat ettiğini görmüş oluruz. Sizler, kamu hizmeti yapacaksınız. Kamu hizmeti güvenlik hizmetidir. Vatan hizmetidir. Gerekirse canınızı vereceksiniz. İnsanlık hizmeti yapacaksınız. Artık aldığınız eğitim sonunda öğrendiklerinizi tatbik etme zamanıdır. Hepinize hayırlı hizmetler diliyorum” şeklinde konuştu.
Devlet büyüklerinin kutlama mesajlarının okunduğu programda, yakın savunma takımının gösterileri ilgiyle izlendi. Program, dönem biricisinin yaş kütüğüne plaket çakması, dereceye giren mezunlara diploma verilmesi, yemin töreni, geçiş ve uğurlama ile son buldu.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA