• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ereğli de 7 Bin fidan daha toprakla buluşturuldu
09 Ocak 2010 Cumartesi 15:29

Ereğli' de 7 Bin fidan daha toprakla buluşturuldu

Konya'nın Ereğli ilçesi Melicek köyünde 5 yıldır ağaçlandırma çalışması yapılan alana 7 bin fidan daha dikildi.
Konya'nın Ereğli ilçesi Melicek köyünde 5 yıldır ağaçlandırma çalışması yapılan alana 7 bin fidan daha dikildi.
     Yörük Türkmen Vakfı Ereğli Temsilciliğince düzenlenen ve Melicek, Ulumeşe ve Çimencik köyleri arasında yer alan 2 bin dekarlık arazide yapılan ağaçlandırma çalışmasına MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Ereğli Kaymakamı İbrahim Ballı, Emniyet Müdürü Bahattin Çetindere, Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mustafa Şahin, Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek, MHP İlçe Başkanı Ayhan Dargeçit ve Ereğli Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Kökafşar katıldı.
     Faruk Bal, ''Ereğli'nin yeniden yeşil hüviyetine kavuşması için gerçekleştirilen bu ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunanların büyük bir manevi hizmet yapmış olduklarını düşünüyorum'' dedi.
     Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, ilçenin kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, ''Yeşil Ereğli'ye, yeşil sıfatını yeniden kazandırılması bakımından bu tür faaliyetlerin çok gerekli olduğu düşüncesindeyim. Biz de fırsat buldukça fidan dikim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Ereğli genelinde de ağaçlandırma çalışmalarına belediye olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
     Yörük Türkmen Vakfı Başkanı Mehmet Koç, ağaçlandırma çalışmalarına beş yıldır devam ettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
     ''2 bin dekar arazi üzerinde gerçekleştirdiğimiz bu ağaçlandırma çalışmalarına beş yıl önce başlamıştık ve bugün bu alandaki fidan sayımız 15 bin. 7 bin adet fidanımızı da bugün toprakla buluşturacağız. Ağaçlandırma alanımızda toplam 22 bin fidanımız oldu. 'Burada benim de fidanım olsun' diyen vatandaşlarımız vakfımıza bağışta bulunabilir.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA