• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan:Yıllık enflasyon 6.24e indi
30 Ocak 2011 Pazar 14:33

Erdoğan:'Yıllık enflasyon 6.24'e indi'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de toplu açılış törenlerinde konuşuyor. Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yüklenerek 'kayıp 1 trilyonu sordu, hani siz yolsuzluk yapmazdınız' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süre önce Denizli'ye geldiğini anımsatarak, ''Buraya da geldiler. Burada da görmeden, hissetmeden açıklamalar yapıp gittiler'' dedi. 
 
Başbakan Erdoğan, Karahayıt'taki Colossae Termal Otel'de Denizlili iş adamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Burada konuşan Erdoğan, Denizli Sanayi Odası ve TÜİK'in verilerine göre, 2002 yılında Denizli'den dünyaya yapılan ihracatın 680 milyon dolar iken 2010 yılında bu rakamın 2 milyar 128 milyon dolara ulaştığını, tekstil sektöründeki sigortalı sayısında düşüş olmasına karşın, 2002 de 108 bin olan sigortalı çalışan sayısının 2010 yılı itibarıyla 150 bin kişiye çıktığını, bireysel ve ticari kredilerin katlanarak arttığını, kentin istikrarlı bir noktaya ulaştığını belirterek, şöyle konuştu: 
    
 ''Şimdi Türkiye'de hiç kimse bu resmi verilere kulp takması. Zira Merkez Bankasının, Hazinenin, Maliyenin verileri geçmişe kıyasla çok daha güvenilir ve artık uluslararası standartlarda dünyanın da güvendiği itibar ettiği veriler.
     Buraya da geldiler. Burada da görmeden, hissetmeden açıklamalar yapıp gittiler. Denizli'ye gelip de olumsuz, karamsar tablo çizenler eminim ki Denizli'de olduklarının farkında dahi değillerdi, kendilerini yine başka şehirde, ülkede, rüya alemlerinde görüyorlardı.'' 
    
Erdoğan, Denizli'ye sekiz yılda bin 886 yeni derslik kazandırdıklarını, okullara 12 bin bilgisayar gönderdiklerini, Pamukkale Üniversitesine bir fakülte, iki yüksekokul, beş meslek yüksekokulu ile 12 araştırma ve uygulama merkezi yaptıklarını, yeni hastaneler, sağlık ocakları yapıp hekim sayısını artırdıklarını, ambulans sayısını yükselttiklerini anlattı. 2002'ye kadar 79 yılda Denizli'ye 67 kilometrelik bölünmüş yol yapılmışken AK Parti iktidarı dönümünde 171 kilometre bu yola ilave edildiğini anlatan Erdoğan, Denizli Çardak havaalanındaki yolcu sayısının da arttığına dikkati çekti. Kentteki konutların 2005'de doğalgazla tanıştığını, DSİ'nin sekiz yılda 537 trilyon yatırım yaptığını,
 
Denizli'ye yarım katrilyonun üzerinde tarımsal destek verildiğini dile getiren Erdoğan, ''Gerçek ortada. Rakamlar ortada ama dedim ya görmeye göz, sezmeye öz gerek'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA