• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğanın yeni sloganı da belli oldu
03 Temmuz 2014 Perşembe 11:09

Erdoğan'ın yeni sloganı da belli oldu

Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüteceği seçim kampanyasının detayları da netleşmeye başladı.
Erdoğan’ın seçim kampanyasında “Zengin ve özgür Türkiye” özlemine vurgu yapılacak. AK Parti kurmayları dışında bireysel olarak Başbakan’a destek vermek isteyen kişilerden “Yeni Türkiye Gönüllüleri” grubu oluşturulacak.
 
İki ilde seçim merkezi
Kampayada fikir, lojistik, strateji belirleme görevlerini AK Parti içinden Ömer Çelik, Yalçın Akdoğan, Binali Yıldırım, Mustafa Şentop, Mahir Ünal, Süleyman Soylu ve Arter Ajans Başkanı Erol Olçak üstlenecek. Ankara Çankaya’da Erdoğan’a ait bağımsız bir Seçim Koordinasyon Merkezi ve İstanbul’da Sütlüce’de bir seçim koordinasyon Merkezi olacak.
 
MİTİNGLER BÜYÜKŞEHİRLERDE
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Erdoğan'ın kampanyasını yürütecek kurmay kadro belirlenirken, 25'i büyükşehir 40 ilde miting yapılacağı öğrenildi.
 
Yurtdışı ziyaretler olacak
Kampanya süresince 45 miting yapılacak. Başbakan Erdoğan, kampanyayı tek başına yürütmeyecek. AK Parti dışında Erdoğan’ı destekleyen sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar, yerel unsurlar da kampanyaya dahil olacak. Yurtdışında ise Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda Belçika, İngiltere ve Lefkoşa’ya ziyaretler yapılacak.
 
Gençler destek veriyor
Kampanyanın ana fikri ise, “Zengin ve özgür Türkiye” olacak ve Başbakan Erdoğan’ın yeni dönemde Türkiye’nin daha hızlı güçlenmesi için çalışacağına vurgu yapılacak. Mitinglerde, “Daha özgür ve daha zengin bir Türkiye Türkiyenin gücüne güç katalım” çağrısı yapılacak. Parti dışındaki Erdoğan’ı bireysel olarak destekleyen kişilerden “Erdoğan Gönüllüleri” grubu oluşturulacak. Kadın ve gençlerden oluşan bu grup “Yeni Türkiye Gönüllüleri” olarak da adlandırılıyor.
 
Manifesto 10 Temmuz’da
10 Temmuz’da Köşk manifestosu açıklanacak. Adaylığın açıklandığı toplantıda partililere seslenen Erdoğan, Köşk manifestosunu ise sivil toplum kuruluşları ve halka açıklayacak. 50 sayfadan oluşan manifestoda Erdoğan’ı da bağlayan temel felsefe aktarılacak.
 
ÇATIŞMA DEĞİL ÇALIŞMA
Kampanyanın ana temalarından birisini de “Büyük Türkiye’nin lideri”, “Büyük uzun bir yol var önümüzde. Bu yolun önemli bir kısmı aşıldı, öbür kısmını da devam ediyorum. Yolumdan dönmem. Türkiye’nin büyük yolculuğunda lider olmaya talibim” oluşturacak.
 
Türkiye’nin lideri teması
Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğine ilişkin yasal düzenlemenin ardından bazı yazarlar tarafından Cumhurbaşkanı adaylarının seçim çalışmalarını nasıl yapacakları tartışılmıştı. Bazıları ise bu durumu “en iyi ben imzayı atarım” diye adeta ti’ye almıştı. Başbakan Erdoğan seçim kampanyasında çok güçlü bir şekilde önceki gün yaptığı konuşmada bunun yanıtını verdi. Seçim sürecinde de seçim logosundaki vurguda yapıldığı gibi, uzun yolculuğunda Türkiye’nin lideri temasını kullanacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA