• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğanın memleketi Güneysuya özel plaka
08 Kasım 2014 Cumartesi 11:13

Erdoğan'ın memleketi Güneysu'ya özel plaka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baba ocağı Rize'nin Güneysu İlçesi'nde araçlara 'RT' harf gruplu plaka verilmeye başlandı.
İlçe şimdi de, plaka harflerinin RTE olması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek bekliyor.
Rize İl Trafik Komisyonu, harf sıralamasına göre ilçe plakalarına  'NA' harflerinin verileceğini açıklayınca, ilçe Şoförler ve Otomobilciler Odası karşı çıktı. Oda yetkilileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adından esinlenerek, 'RT' harf grubunun verilmesini istedi. Plaka mevzuatı gereği yaşanan sorun bir süre sonra aşıldı ve ilçede araç plakalarında 'RT' harflerinin kullanılmasını izin verildi.
Güneysu Şoförler ve Otomobilciler Odası dünden itibaren 'RT' harf gruplu plaka vermeye başladı. İlk gün 10 kişi plakasını 'RT' olarak değiştirdi. 53 RT 001 nolu plaka ise AK Parti Güneysu İlçe Başkanlığına verildi.
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Fırat'ın elinden plakasını alan AK Parti Güneysu İlçe Başkanı Akif Karslı, plakanın ilçe başkanlığınca kullanılan otomobile takılacağını açıkladı.
CUMHURBAŞKANIMIZIN RT' Yİ 'RTE' YAPMASINI BEKLİYORUZ
Güneysu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Fırat, ilçede plaka tescili için çok uğraş verdiklerini belirterek, bu hizmeti ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olması nedeniyle isminin baş harfleri olan RT plakasını istediklerini anlatan Fırat, Bize 'NA' harf grubunu vermek istediler ama kabul etmedik. 'RT' harflerini almak için girişimde bulunduk. Bazı güçlüklerle karşılaştık ama sonunda istediğimizi aldık. Şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan, RT'nin yanına 'E' nin de eklenmesini ve harf grubunun 'RTE' olmasını istiyoruz" dedi.
 
RT PLAKASINA BÜYÜK RAĞBET VAR
İlk günde 10 kişiye plaka verdiklerini ifade eden Fırat,  53 RT 001 plakasını AK Parti Güneysu İlçe Başkanlığının aracına verdik. 53 RT 053 plakasını ben aldım. İlçe dışındakiler ikametgahını buraya alırsa veya aracı satış yoluyla ilçemiz noterinde tescil ederse RT plakası alabilir” diye konuştu.
Kaynak : DHA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA