• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğanın Köşk formülü buna bağlı!
13 Şubat 2014 Perşembe 10:30

Erdoğan'ın Köşk formülü buna bağlı!

Yerel seçim sürecinde 17 Aralık'ta başlayan beklenmedik operasyon krizi AK Parti'de hesapları bozdu. Köşk için uygulanacak Kremlin modeli, sandıktan çıkacak sonuca bağlı.

Radikal gazetesi yazarı Ömer Şahin, yerel seçimden yüzde 40 üzeri oy çıkmaması üzerine Gül'ün cumhurbaşkanlığında devam edeceği Erdoğan'ın ise aktif siyasette kalacağını yazdı.

PUTİN-MEDVEDEV MODELİNİN ÖNÜ AÇILACAK

Çankaya Köşkü, Başbakanlık ve AK Parti tasarımı 30 Mart seçimlerine endekslenmiş görülüyor. Yerel seçimde alınacak sonuç, 11 yıllık AK Parti iktidarı için yeni bir milat olacak. Burada kritik eşik yüzde 40 oy oranı. Bu oran aşılırsa Rusya'daki gibi ‘Putin-Medvedev' modelinin önü açılıyor. AK Parti'nin yüzde 40'ın altına inmesi halinde ise yepyeni oyun planları gündemde. AK Partililerin Köşk'e çıkmayacak bir Erdoğan'ı bırakmaya niyetleri yok.

BAŞKANLIK SİSTEMİ RAFA KALKTI

Gezi Parkı olayları sonrası başkanlık sistemi rafa kaldırıldı. Erdoğan'ın ikinci seçeneği parti içinde genel kabul gören ‘partili cumhurbaşkanı' formülüydü. Yani Erdoğan, Köşk'e çıkacak yerine büyük olasılıkla Gül gelecekti. 17 Aralık operasyonu sonrası ise artık "Erdoğan'sız Köşk formülü" konuşulmaya başladı.

ERDOĞAN'A 'DEVAM' MİTİNGİ

Keskin kutuplaşmanın yüzde 50 halk desteğini zorlaştırdığını iddia edenler, Erdoğan'ın aday olmayacağını söylüyor. Bu durumda Gül yeniden aday olacak. AK Parti, Köşk'e aday olmasa dahi Erdoğan'ın partinin başında kalmasında ise ısrarcı. Erdoğan'ın Köşk'e çıkmaması durumunda bile aktif siyasete devamı için şimdiden arayışlar başladı. AK Parti kurmayları, sadece kendilerinin değil halkın da yoğun talebi olacağı gerekirse ‘1 milyon kişinin toplanacağı' mitinglerle Erdoğan'a ‘devam' deneceğini savunuyor.

MUSTAFA ŞENTOP: 3 DÖNEM KURALI DEĞİŞEBİLİR

AK Parti'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin önünde zorluk olmadığı görüşünde. Bazı sorunlar yaşansa da bunun aşılacağını, Erdoğan'ın seçilecek halk desteğini alacağını söyleyen Şentop'a göre, Başbakan Erdoğan 3 dönem kuralını değiştirmeye karşı. Şentop, Başbakan'ın Köşk'e aday olmaması durumunda kuralın belki de sadece ‘genel başkan' için değişebileceğini dile getiriyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA