• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğanın Ak Parti mesajı
22 Mayıs 2016 Pazar 15:03

Erdoğan'ın Ak Parti mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün, AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir ama sizlerle gönül bağım hiç bir zaman kesilmedi, inşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek" ifadesini kullandı.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gönderilen mesaj okundu.

Erdoğan mesajında, "Sayın Divan, AK Parti’nin Sayın Genel Başkanı, kongreye katılan kıymetli misafirler, siyasi hayatım boyunca birlikte yol yürüdüğüm, mücadele ettiğim, nice başarılara birlikte imza attığım kıymetli kardeşlerim, hanımefendiler, beyefendiler ve sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla saygıyla, muhabbetle, hasretle selamlıyorum" ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanı yemini ettiğim gün, AK Parti ile hukuki bağım kesilmiş olabilir, ama sizlerle gönül bağım hiç bir zaman kesilmedi, inşallah hiçbir zaman da kesilmeyecek" değerlendirmesinde bulunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki dönemde yeni anayasa ve yeni yönetim sistemi arayışları çerçevesinde Cumhurbaşkanı ile siyasi kadrosu arasındaki işbirliğini olumsuz etkileyen bu çarpık uygulamanın giderileceğine inanıyorum. Yakın siyasi tarihimizin en önemli demokratik olgunluklarından biri olarak değerlendirdiğim AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresinin başarılı geçmesini diliyorum. AK Parti kadrolarının teveccühüyle seçilecek yeni genel başkanı ve parti yönetim organlarında sorumluluk üstlenecek arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum. Kurulduğu günden beri kaderi ülkenin kaderiyle özdeşleşen bir harekete dönüşen AK Parti için bu kongreyi bir devir teslim anı, güç ve motivasyon tazelenmesi olarak görüyorum."

Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması, yeni anayasa hazırlıkları, bölgesel ve küresel krizlerin aşılması konusunda bu kongrede seçilecek genel başkan ve parti yönetimine çok önemli görevler düştüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nin, yeni genel başkan ile mahalle temsilcisinden milletvekillerine, belediye başkanlarından il genel meclisi üyelerine kadar partinin tüm mensuplarına hayırlı olmanı diliyorum. 27 Ağustos 2014 tarihinde genel başkanlık görevini kendisine devrettiğim Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’na geçtiğimiz 21 aylık dönemde parti ve hükümette yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kongre salonunda bulunan delegelere, misafirlere selamlarımı saygılarımı sunuyorum. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA