• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan tüm teşkilatlara talimat
17 Ocak 2014 Cuma 14:35

Erdoğan'dan tüm teşkilatlara talimat

Büyükelçilere "17 Aralık'ın tüm boyutlarını görev yaptığınız ülkelerde anlatın" diyen Başbakan, parti teşkilatına "Kapı kapı dolaşın" talimatı verdi.
Büyükelçilerden 17 Aralık soruşturmasının tüm boyutlarını görev yaptıkları ülkelerde anlatmalarını isteyen Başbakan Tayyip Erdoğan, Ak Parti teşkilatına da kapı kapı dolaşmaları talimatını verdi.
 
81 ilin yanı sıra yurt dışındaki gurbetçilere de ikinci ve üçüncü ziyaretler yapılmasını isteyen Erdoğan, gurbetçilerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklarını hatırlattı, "Yolsuzluk kılıfıyla girişilen darbe girişimleri çerçevesinde sadece yerel seçimler değil, Çankaya seçimlerini de etkilemek isteyenler var. Süreci tüm boyutlarıyla dünyadaki vatandaşlarımıza anlatın." dedi.
 
"YOLSUZLUK KILIFIYLA AK PARTİ VE HÜKÜMETİ DEVİRME HAMLESİ"
 
Toplumsal algıya büyük önem veren Erdoğan'ın, Ak Parti Genel Merkezi ve Ak Parti Grup Başkanvekillerine ilettiği talimatta "Son operasyonlar yolsuzluk kılıfıyla Ak Parti ve hükümeti devirme hamlesi" başlığı ana unsur olarak belirlendi.
 
SEÇMENE ANLATILMASI İSTENEN 4 MADDE
 
Teşkilatın, paralel devlet girişimlerine karşı uyanık ve duyarlı olması, operasyonların devamının 30 Mart yerel seçimlerine kadar devam edebileceğinin de vatandaşlara anlatılmasının istendiği talimattaki mesajlar özetle şöyle:
 
- Seçmene Ak Parti'nin yolsuzluklarla mücadele eden bir hareket olduğu, buna rağmen diğer partilerin belediyelerine değil, Ak Parti'ye dönük soruşturmalar yürütüldüğü, bunun devlet içinde örgütlenen ve birbiriyle bağlantılı polis ve savcılar tarafından yapıldığı anlatılacak.
 
- Teşkilattan görevden almalarla ilgili sorulara "belli amaçlarla yolsuzluk operasyonlarını yapan polislerin görevi kötüye kullandıkları" yönünde yanıt verilecek.
 
- Yapılan operasyonlar ve medyada çıkan haberlerin Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırmaya dönük olduğuna vurgu yapılacak. Aynı çevrelerin, "Ak Parti iktidarı otoriterleşti. Kendi yolsuzluklarını açığa çıkaran polis ve savcıları görevden alıyor" havasını Batılı ülkelere aktarmak için birçok dilde yayınlar yaptığı da evlere gidilerek anlatılacak.
 
- Operasyonlarla Türkiye ekonomisinin çökertilmek istendiği, böylece herkesin fakirleşeceği vurgulanacak.
 
PARTİ YÖNETİMİ VEKİLLER İÇİN DE HAREKETE GEÇTİ
 
Ak Parti Grup Yönetimi de milletvekillerinin kafalarında soru işareti kalmaması için harekete geçti. Grup başkanvekilleri, sorumluluğunda bulunan vekillerle 40-50'şer kişilik gruplar halinde kahvaltılı toplantılarda buluşarak, gelen soruları yanıtladı. Parti yönetimi bu buluşmalarda milletvekillerine, yaşanan son süreçle ilgili sakin olmaları tavsiyesinde bulunurken "Tabanda samimi duygulara sahip insanlara sahip çıkın. Onları uzaklaştırmayın" önerisi yaptı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA