• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan Said Nursi vurgusu
23 Şubat 2014 Pazar 16:06

Erdoğan'dan Said Nursi vurgusu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim çalışmaları kapsamında Afyon'da konuşma gerçekleştirdi.

Başbakan Erdoğan Afyon'da seçim çalışması mitinginde halka seslendi.

Başbakan'ın hedefinde muhalefet partileri ve paralel yapı vardı. MHP liderine, 'Sen laf milliyetçisisin' derken, CHP Genel Başkanı'na,' Yolsuzluk görmek istiyorsan aynaya bak' çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Afyonkarahisar direnişin, zaferin ve istiklalin şehridir. Afyonkarahisar demokrasi mücadelesinin de kahraman şehridir. Biz yola Afyonkarahisar'dan çıktık. Desteğiniz, katkınız, ahde vefanız, teveccühünüz için Rabbim sizlerden razı olsun. Afyonkarahisar, yiğitliğin, mertliğin, direnişin, kahramanlığın, hürriyetin ve

istiklalin şehridir.

Bu ülke ile ilgili kararı veren, mührünü vuran millettir.

Biz bu emaneti hiç kimseye vermeyiz. Bu iradeyi hiç kimseyle paylaşmayız. Milletin emanetini, milletin yetkisini çalmaya çalışanlara asla göz yummayız. Biz mazlumların, mağdurların sesi olarak yürüyeceğiz.

Bundan 10 ay önce, Türkiye'de tarihi nitelikte gelişmeler yaşanıyor. Üçüncü Havalimanı'nın ihalesini yaptık. Bunu engellemeye çalışıyorlar. İki: Ankara'da Japonya Başbakanıyla bir görüşme yapıyorum o ay içerisinde. Sinop'ta nükleer enerji santrali yapacağız. Maliyeti 22 milyar dolar. Yapacaklar, belli bir süre işletecekler, ondan sonra bize devredecekler. Bu da beyleri rahatsız etti.

Sen laf milliyetçisisin

Ben Japonya'ya gittim. MHP'nin başındaki zat ne diyor: Bu Başbakan hiç yere inmiyor ki. Hep havada geziyor, diyor. Ama onu da biz kulaklarından tutup getireceğiz, diyor. MHP'nin Genel Başkanı olan zat, sen zaten uçma özürlüsün, senin zaten ülkeler arası böyle uçman mümkün değil. 3,5 yıl bu ülkede Başbakan Yardımcılığı yaptın, nereye gittin onu söyle? Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki, at üstünde kıtalar arası dolaşıyorlardı. Sen laf milliyetçisisin.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün temelini attık. İki kulenin yüksekliği 250 metre. İçinde kulesi var. Dört gidiş, dört geliş var. Köprünün maliyeti 2,5 milyar dolar. 15 yıl çalıştırıp devlete teslim edecekler.

İşte borsa şu anki seviyelere maalesef düştü. Ama yine çıkacak.

Silahlar sustu

Güçlü Türkiye dünyada kendini hissettiriyor. İşte bütün bunlar bir tek ay içerisinde oldu. Türkiye'nin umudu çoğaldı. Türkiye hep birlikte bu gelişmelere sevindi. Bunların yanında çözüm sürecinde çok önemli mesafeler kat ettik. Silahlar sustu. Nevruz bütün Türkiye'de coşkuyla kutlandı. Ölümler adeta sona erdi. Türkiye'nin önünde terör engeli çok farklı bir konuma düştü.

Türkiye zincirlerinden kurtarma noktasına geldik. İşte tarihimizin en başarılı ayını yaşarken, bir el devreye girdi. Ağaç bahanesiyle insanlar sokağa döküldü. Yaktılar, yıktılar. Sokakları ateşe verdiler. 3 milyar fidan ve ağaç diken bir iktidarız biz. Bunların cibiliyeti bozuk, bunlarda dürüstlük diye birşey yok. Medyayı bugüne kadar böyle kullandılar. Eğer yüreğiniz varsa şu gerçekleri ortaya aynen yansıtın.

YSK, Sarıyer seçimleri ile ilgili çok önemli karar verdi. CHP, belgelerini geç teslim etti diye seçime girme hakkını kaybetti. Fakat YSK tekrar girmelerine müsade etti. Ben burdan YSK'ya sesleniyorum, CHP'yi Sarıyer'de seçime nasıl sokarsın? Bundan önceki seçimlerde Uşak'ta bir parti belgelerini 3-5 dakika geç teslim etti diye seçime sokmamıştınız. Sizler yargının içinden gelen insanlarsınız. Bu seçimlere gölge düşüremezsiniz.

Halkımız projeye oy verecek, hizmete oy verecek. Gerginlikten beslenenlere oy vermeyecek. 30 Mart bir başka olacak ben buna inanıyorum.

Gezi olayları patlak verdiğinde, İstanbul'da 1 milyon kişiyle miting yaptık. Bunlar kıskançlıktan çatladılar. Ardından bunlar başka yola başvurdular. Seçilmiş bir hükümeti hukuk darbesiyle indirmeye çalıştılar. Ama başaramayacaklar. 30 Mart'ta bunlara gereken cevabı vermeye hazır mısınız? Durmak yok! Kapı-kapı dolaşmaya devam. Kapılarınızı bazı 'ablalar' çalabilir! Onlara 'biz hükümetimizden memnunuz' deyin.

Onlar başörtüsüne furuat derken, biz başörtüsüyle okula gidemiyorduk. Benim başörtülü kızlarımın herhangi bir ayrım amacı yoktu ki. Ama sabrettiniz ve sonunda selamete çıktık.

Ziraat Bankası %59 faiz ile benim çiftçime kredi veriyordu. Şimdi ise %5 ile faiz veriyor. Halkbankası da aynı şekilde. Bunlar koalisyon hükümeti zamanında zarar ediyordu. Hemde görev zararı diyorlardı.

1940'larda buraya, Afyonkarahisar Cezaevine bir mahkum getirdiler. Cezaevinde soğuktan donarak öldürmek istediler. Yemek yedirmeden açlıktan öldürmek istediler. Kimdi bu adam? Said-i Nursi idi. İşi kitap yazmak ve insan yetiştirmek için yaşıyordu.

Said Nursi'nin kemikleri sızlıyor

1. Dünya savaşı sırasında imkanı olmasına rağmen ülkesini terketmedi. Zalimler için yaşasın cehennem, dedi. Kendi ülkesini toprağını hapiste yatmak pahasına tercih etti. CHP, 1940'larda Said Nursi'nin kitaplarını yasaklayan, onu hapislere mahkum eden partidir.

İşte elimdeki belgede Said Nursi'nin hapsedilişinin belgesi var. İmza ise İsmet İnönü'nün..

İşte bu paralel yapı, CHP ile şimdilerde kol kola hareket ediyor. CHP ile Said Nursi'nin yolundan gittiğini söyleyenler kol kola gidiyorlar. Said-i Nursi'nin kemikleri sızlıyor.

Ses kayıtlarıyla bu örgüt CHP ve MHP'yi esir almış istediğini yaptırıyor. CHP ve MHP bu mağduriyete teslim olmuş. Bu ülke topla, tankla ve tüfekle teslim alınamadı. Eğer Başbakanla ilgili bir planınız varsa, avucunuzu yalayacaksınız.

Tekrardan söylüyorum, Abdestimizden şüphemiz yok, namazımızdan da yok.

35 gün gece gündüz demeden koşturacağız.

Sadece 12 yılda Afyon'a yaptığımız yatırımlar bir kitapçık içinde yer alıyor. Yaklaşık Afyon'a 8.5 katrilyonluk yatırım yaptık.

Göreve geldiğimizde CHP'nin ve koalisyon hükümetinin pisliğini biz temizledik.

Ak-kara 30 Mart'ta belli olacak.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA