• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan önemli açıklama...
12 Temmuz 2011 Salı 12:58

Erdoğan'dan önemli açıklama...

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşarak gündemdeki konulara değindi...
İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Birden bire ne oldu da CHP milli iradeyi keşfetti? Ak Parti’ye kapatma davası açıldığında, yargı da milli iradedir diyenlerin, bugün yargı kararlarını kıyasıya eleştirmeleri çok büyük bir çelişkidir. Biz ne kapatma davasında, ne de bize karşı yapılan hukuksuzluklar karşısında sokağa dökülmedik. Milli iradeyi, Meclis’i boykot etmek gibi bir yanlışın içinde olmadık. Sabırla süreci takip ettik. Çıkan kararı da beğensek de beğenmesek de rıza gösterdik, gereğini yerine getirdik.

CHP diklendi ama dik duramadı

Biz her zaman ne diyoruz? Diklenmeden dik durduk. Dik duracağız, diklenmeyeceğiz. CHP diklenmiş ama dik duramamıştır. Ne dediler? İki arkadaşımız yemin etmeden Meclis’e girmeyiz dediler, dün geldiler yeminlerini ettiler. İşte bunlar bu. E benim vatandaşım bunları görmüyor mu? Ne diyor? Arkadaş siz doğru konuşmuyorsunuz, omurgalı değilsiniz diyor. Bunların durumu bu.
 
BDP'liler tatillerini yeminsiz vekil olarak arazide dolaşarak geçirmemeli

Tabi BDP’nin de aynı şekilde yemini etmesini, hatta önce kayıtlarını yapmasını da bekliyoruz. Yazıktır bu yaz tatilini yeminsiz milletvekili olarak arazide dolaşmayı onlar da bırakmalı. İki de bir bizi dışladılar. Hayır, hayır sen kendi kendini dışladın. Diyarbakır’da toplantı neyine? Toplantı yapılacak yer Ankara. Adres yanlış. Grup toplantını yapacaksan gel burada yap. Diyarbakır’da ancak belediye meclis üyeleri toplantı yapar. Milletvekillerin toplantı yapacağı yer burasıdır.

AK Parti, bir Türkiye partisi

AK Parti seçimlerde her bölgeden, her kesimden, her inanç grubundan, kısacası her iki kişiden birinin oyunu almak suretiyle bir Türkiye partisi olduğunu tekraren tescillemiştir.
 
CHP gibi gelecekler, yeminlerini edecekler

Meselenin sorumlusu olarak hükümeti görenler, uzlaşma yerine tehditler savuranlar göreceksiniz er ya da geç CHP gibi gelecekler, yeminlerini edecekler. BDP olmasa da bu Meclis çalışır ve hizmet üretir arkadaşlarım. Bu yasalar açık ortada. Bunları geçmişte kendileri yaptılar. Biz geldik bu yasaları bulduk, bunlarla çalışıyoruz.
 
Ha dün ana muhalefetin genel başkanı, “Yani bunlar çoğunluğa sahip diye, biz istediğimizi yaparız havasındalar.” dedi. Biz temel ilke olarak, çoğunluğun azınlığa tahakkümüme karşıyız. Ancak azınlığın da çoğunluğa tahakkümüne de asla müsaade etmeyiz.
 
Neymiş? Devletin imamının arkasında Cuma namazı kılınmazmış

Kürtlerin dini Zerdüştlüktür diyen bir anlayış var bunların başında ve Kürt kardeşlerimize İslam kılıç zoruyla dayatılmıştır diyen bunlar. Ama şimdi bakıyorsunuz sözde Cuma namazı kılıyorlar. Yaptıkları iş bu. Ama burada zaten Cuma kılınıyor. E neymiş? Devletin camisinde ve devletin imamının arkasında Cuma namazı kılınmazmış. Böyle de kendilerine göre bir fetva vermiştir. Cuma, ehliyet ve liyakat sahibi olan hocalarımızın arkasında kılınır ve onun da bir adabı var. Biz biliyorsunuz, kendi geleneğimizde de köylerdeki mescitlerde de Cuma kılmayız. Genelde kasabaya, ilçeye ineriz. Oralarda genelde Cuma’larımızı ifa eder yerine getiririz. Neden? Çünkü o bizim birlik beraberlik mesajlarını alacağımız gündür.
 
Boşnak müslümanlar katledildi

Bosna Hersek’in bu küçük ve şirin kasabasına sığınan Boşnak Müslüman birkaç gün içinde ölüm makineleriyle topluca katledildi. Toplu mezarlara defnedildiler. Bugün hala ölenlerin tam olarak sayısı tespit edilemiyor. Şu anda bir çok anne, eş ve çocuk akıbetleri hakkında hiçbir bilgi alamadıkları yavrularını, kocalarının haberlerini bekliyorlar. Elbette her ölüm, her katliam acıdır. Her soykırım girişimi insanlık dışıdır. Ancak Srebrenitsa’nın Avrupa’nın ortasında olması, NATO’nun gözleri önünde işlenmesi vahameti artırıyor. Güya Srebrenitsa güvenli bölgeydi, BM’nin barış gücü askerleri görev icra ediyorlardı. Bırakınız müdahale etmeyi, katliamları ve tecavüzleri izlemekten kaçınmadılar. Avrupa’nın ortasında yaşanan bu katliama seyirci kalanların, 16 yıl boyunca savaş suçlularının yakalanmasında da yetersiz kaldığını hatırlatmak durumundayım.
 
Katliamın baş sorumlusu elini kolunu sallayarak dolaştı

Katliamların baş sorumlusu olarak görülen Karadziç 13 yıl boyunca elini kolunu sallayarak dolaştı. Doktor olarak çalıştı, 2008’de yakalanabildi. Bosna’da bir çok insanlık dışı katliama tanıklık eden Mladiç ise Mayıs 2011’de yakalanarak Lahey’e gönderildi.
 
Srebrenitsa'yı unutmayacğaız, unutturmayacağız

Srebrenitsa işte bunun için son derece önemlidir. Srebrenitsa vicdanların nasıl karardığını, evrensel değerlerin nasıl ayaklar altına alındığını göstermesi bakımından önemlidir. Srebrenitsa etnik ayrımcılığın ne büyük bir yanlış olduğunu göstermesi bakımından önemlidir. Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkışanların, ülkeleri insan hakları ihlalleriyle eleştirenlerin, kendi inançlarından olmayanlara nasıl kayıtsız kaldıklarını göstermesi bakımından Srebrenitsa son derece önemlidir. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum, Srebrenitsa’yı unutmayacağız, unutturmayacağız.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA