• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan Libya değerlendirmesi
22 Şubat 2011 Salı 12:13

Erdoğan'dan Libya değerlendirmesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya'daki gelişmelere ilişkin açıklama yapıyor.

Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Libya'daki olaylara ilişkin niçin açıklama yapmadığını söyleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun dış politikada en küçük vizyona sahip olmadığını ortaya koyduğunu ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, olayların yaşandığı ülkelerin haritadaki yerini gösteremeyeceğini savundu. Erdoğan, "O ülkelerdeki toplumsal yapı nedir, Türkiye'n8in bu ülkelerle ilişkileri ne aşamadadır, ne kadar Türk vatandaşı yaşıyor diye sorsanız bunların çoğunu bilmez. Ne Türkiye'nin buradaki yatırımlarından, ne hassasiyetlerinden haberi var ne de bu ülkelerin iç yapıları hakkında hassasiyete sahip. Sırf AK Parti'yi eleştirmek adına Libya'daki Türk vatandaşlarının güvenliğini çiğneyebilecek kadar ileri gidebiliyor. Libya'da asgari 25 bin civarında vatandaşımız var. 200'ü aşkın yatırımcımız var" diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti:
"Türkiye hiç kimsenin keyfi için acele ile, duygusalıkla, özellikle ısmarlama beyanat veren, dış politikasını gündelik gelişmelere göre belirleyen bir ülke değildir. Türkiye geçmişte olduğu gibi birilerinin peşine takılıp giden, gelişmeleri tribünden izleyen, gündemi belirlenen bir ülke değil. Biz ne zaman, nerede, nasıl açıklama yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bunun zamanlamasını, alacağımız talimatla değil, arkadaşlarımızla değerlendirmesini yapar, bu açıklamaları yaparız. Bu arada boş duran bir Türkiye Cumhuriyeti yok. Bu konuda hiçbir bir bilgiye sahip olmadan akıl verenlerin yönlendirmesine ihtiyaç yok. Tarihi mesuliyetimizin bilincinde olarak gerekli mesajı tüm dünyaya veririz. Eğer bugün Batılı ülkelerin ne söyleyeceği değil de Türkiye'nin ne söyleyeceği, takınacağı tavır olayların seyrini etkiliyorsa, bunu iyi anlamak gerekir."

Erdoğan, şöyle devam etti:
"Bu konular, hariçten gazel okuyarak, desteksiz atarak, fantazi yaparak değerlendirilemez.

Milletlerin kaderini, halkların geleceğini, insanların yaşamını ilgilendiren konularda büyük hassasiyet göstermek gerekir. Büyük devletlere yakışan nasıl kenarda oturup izlemek değilse laf üretmek de değildir."

Erdoğan, önceliklerinin Libya'daki Türk vatandaşlarının tahliyesi olduğunu belirtti.

Demokratik taleplerini dile getirenlere karşı insaf dışı davranılması şiddet sarmalı yaratacağını ve şiddetin Libya'nın geneline yayılma tehlikesi olduğnu belirten Erdoğan, "Libya bizim için dost ülkenin yanında kardeş ülkedir. Libya'da akan kanı kendi vücudumuzda akan kan gördük" dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA