• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan fezleke açıklaması
28 Kasım 2012 Çarşamba 22:09

Erdoğan'dan fezleke açıklaması

Başbakan: Terörü teşvik edenlere karşı bizim yapmamız gerekenler var.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ile yaptığı ortaklaşa basın toplantısında bir dizi konuda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün halen cezaevinde tutuklu bulunan milletvekilleriyle ilgili görüşleri hatırlatarak 'Aranızda görüş ayrılığı mı var?' şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kuralları saptırmayalım, farklı konu farklı konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının neyi hedeflediği bellidir. Benim yaptığım açıklamanın da neyi hedeflediği bellidir. Haklarında bir hükmün kesinleşmesiyle ilgili olarak şu anda adı geçen ve cezaevinde milletvekili olduğu söylenen kişiler yargılanmaktadır. Parlamento çatısı altında olanlar ise dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle işledikleri suçlar vardır. Bunlarla ilgili fezlekeler düzenlenmiştir ve parlamentoya gelecektir. Parlamentoya geldiği zaman dokunulmazlıklarla ilişkin kararı parlamento gelecektir. Eğer dokunulmazlıkların kararı vermesi halinde o zanlılar, sanıklar hakkında bu defa bir yargı süreci başlayacaktır. Ve Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünülmesiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenleri, teröre teşvik edenleri silahlanın çağrısı karşısında milletvekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır. Milletimizin bizden beklentileri vardır. Biz AK Parti olarak fezlekeler üzerinde çalışmalar yapmak suretiyle gereken adımları atarız.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları şöyle:

EN KISA ZAMANDA GAZZE'Yİ ZİYARET EDEBİLİRİM

Sayın Meşal'in bu davetiyle ilgili aramızda ilgili bir tarih geçmiş değil. Bu tarihi ben de sizlerden duyuyorum. Gazze'ye yönelik ziyaret konusunda arzumun olduğunu daha önce açıkladım. Şartlarımızın elverdiği ilk anda gerçekleştirmek istiyorum. Karar verdiğimiz anda bunu açıklar, gider ziyaretimizi de gerçekleştiririz. Oradaki son tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum. Bu benim bir insani, bir kardeşlik görevi olduğunu ifade ederek yapmam gerekendir. Bu konuda arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar. Temenni ederim ki, en kısa zamanda bunu gerçekleştirelim.

"DEVLETİNİZE İNANIN"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Hükümetinize, devletinize inanın. Hükümetiniz, devletiniz eğer bir konuda bir karar verecekse bu kararı verirken nereye danışarak, kimlerle danışarak, kimlerle bunun istişaresini yaparak vereceğini çok iyi bilir ve adımını da ondan sonra atar ve bu adımı attıktan sonra da milletten almış olduğu vekaletle bunu sürdürür. Bizim başka yerden vekalet alma gibi bir derdimiz yoktur." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye'yi Başbakanlık Merkez Bina'da resmi törenle karşıladı. Yapılan heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi TRT ile Senegal arasında ortak işbirliği, diplomatik pasaportlar konusunda vize uygulamasının kaldırılması konusunda anlaşma imzalandı.

"HEDEFİMİZ BÜTÜN AFRİKA ÜLKELERİNDE BÜYÜKELÇİLİK AÇMAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Senegal ile köklü ilişkilerin olduğunu söyledi. Ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin kuruluşunun 50. yıldönümüne isabet ettiğini hatırlatan Erdoğan, görüşmelerin son derece verimli geçtiğini vurguladı. Afrika kıtasında önce çıkan bölgesel ve uluslararası konularda da fikir alış verişi yapma imkanı bulduklarını dile getiren Erdoğan, barış ve istikrarın sağlanması, kıtanın refahın sağlanmasında, ihtiyaç çıktığında da insani olarak yardım konusunda destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Afrika'da büyükelçilik sayısının göreve geldiklerinde 12'den 34'e çıktığını anlatan Erdoğan, hedefin bütün Afrika ülkelerinde büyükelçilik açmak olduğunu kaydetti.Türkiye-Afrika Stratejik ortaklık konusunda yeni bir milat olmasını istediklerini belirten Erdoğan, Türkiye-Senegal ilişkilerinin bu ziyaretle yeni bir dönemin de başlangıcı olacağını söyledi. Yarın yapılacak işadamlarıyla toplantının ticaret anlamında yeni bir sıçrama olacağını dile getiren Erdoğan, kendisinin de Senagal'a gideceğini açıkladı. Erdoğan, İstanbul programlarının başarılı geçmesini diledi.

Teknolojik yatırımlara yönelik bir soruya Başbakan Erdoğan, "Bir ülkenin doğal kaynaklar itibariyle petrolü ve nakde dönüşebilecek madenleri yoksa o ülkenin yapması gereken en önemli iş genç dinamik bilgiyle mücehhes bir insan potansiyeli ile teknolojik yatırımlara yönelmesidir. Türkiye olarak bizim petrol kuyularımız yok. Özellikle son 10 yılda teknolojik yatırımlara yöneldik. Devlet olarak değil savunma sanayiinde özel sektörü de teşvik ederek teknolojik olarak bu alanlara yöneldik. Senegal ile Türk yatırımcıların görüşmelerde teknolojik yatırımlar yapacaklar çıkabilir. İşadamları inceleme ve bakış açıları çok daha farklı olacaktır. Ama biz onları teşvik ederiz, yüreklendiririz. Senegal'de böyle bir yatırım olması bizi memnun eder." karşılığını verdi.

"KARARIMIZI VERİR ATMAMIZ GEREKEN ADIMI ATARIZ"

BDP'li vekillerinin dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili Cumhurbaşkanının açıklamaları hatırlatılarak arada bir fikir ayrılığı olup olmadığına yönelik bir soruya Erdoğan, "Konuları saptırmayalım. Farklı konu, farklı konu. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamasının neyi hedeflediği bellidir, benim yaptığım açıklamanın da neyi hedeflediği bellidir. Adı geçen, cezaevinde olan kişiler yargılanmaktadır. Türkiye'de milletvekili olarak dokunulmazlık zırhına bürünmek suretiyle ülkenin refahına, huzuruna kastedenlere, adeta teröre teşvik edenlere, 'silahlanın' çağrısında bulunanlara karşı da herhalde milletin vekilleri olarak bizim de yapmamız gerekenler vardır, milletimizin de bizden beklentileri vardır. Bu konuda bizler de AK Parti Grubu olarak bu fezlekeler üzerinde çalışmalarımızı yapmak suretiyle kararımızı verir, atmamız gereken adımı atarız." ifadelerini kullandı.

"GAZZE'DEKİ SON TABLOYU BİZZAT YERİNDE GÖRMEK İSTİYORUM"

Gazze'ye yapmayı planladığı ziyaretin sorulması üzerine ise Erdoğan, "Bu arzumu şartlarımızın elverdiği ilk anda gerçekleştirmek istiyorum. Karar verdiğimiz anda açıklar ve gider ziyaretimizi gerçekleştiririz. Oradaki son tabloyu bizzat yerinde görmek istiyorum. Bu benim bir insani, bir kardeşlik görevi olduğunu ifade ederek yapmam gerekendir. Bu konuda arkadaşlarım da çalışmalarını yapıyorlar. Temenni ederim ki en kısa zamanda bunu gerçekleştirelim ve kendilerine yapmamız gereken yardımlar nelerse, katkılar nelerse bu katkıları da verelim." diye konuştu.

"İRAN'DAN DAHA ÖNCEDE BENZER AÇIKLAMALAR YAPILDI"

Türkiye'nin NATO'dan patroit füze talebine yönelik İran'dan yapılan bazı açıklamaların hatırlatılması üzerine de Erdoğan, NATO'dan 43 kişilik bir heyetin Türkiye'ye geldiğini belirtti. Başbakan Erdoğan, TSK'daki yetkililerle bölgedeki yerleri gezdiklerini ifade etti. Gezip gördükten sonra nihai kararın verileceğini ve Türk makamlarınca da incelendikten sonra karar verileceğini anlatan Erdoğan, "Hükümetinize, devletinize inanın. Hükümetiniz, devletiniz eğer bir konuda bir karar verecekse bu kararı verirken nereye danışarak, kimlerle danışarak, kimlerle bunun istişaresini yaparak vereceğini çok iyi bilir ve adımını da ondan sonra atar ve bu adımı attıktan sonra da milletten almış olduğu vekaletle bunu sürdürür. Bizim başka yerden vekalet alma gibi bir derdimiz yoktur." şeklinde konuştu.

İran tarafından yapılan açıklamalar konusunda da Erdoğan, daha öncede buna benzer açıklamalar yapıldığını hatırlattı. Sorulduğunda ise "Bu bizim resmi görüşümüz değil o kişinin görüşüdür." dendiğini aktaran Erdoğan, artık bunlara alıştıklarını vurguladı. Bunun bir değil iki değil hep aynı olduğunu anlatan Erdoğan, Dışişleri'nin konuyu İran'a soracağını belirterek yine "kendi görüşüdür bizim resmi görüşümüz değildir" deneceğini kaydetti.

MBAYE: TEKNOLOJİK YATIRIM ÖNEMLİ

Senegal Başbakanı Abdoul Mbaye ise ilk ziyaretinin Türkiye'ye yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Senegal'de Türk yatırımlarının artacağına inandığını vurgulayan Mbaye, Başbakan Erdoğan'ı ağırlamaktan memnuniyet duyacağını kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA