• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan çarpıcı açıklama
08 Mayıs 2010 Cumartesi 16:00

Erdoğan'dan çarpıcı açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde terör örgütü PKK'nın artan eylemleri ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilen eserlerin toplu açılışını, İstanbul Yenikapı Mevlevihanesi'nde düzenlenen törende konuşan Erdoğan, 'PKK saldırıları, siyasi gelişmelerle birlikte yapılan provokatif saldırılardır' dedi.

Erdoğan şöyle konuştu: Bugün burada açılışın yaptığımız eserlerden bu Mevlevihane içinde sadece içinde mevlevi yapılan ibadet edilen bir hane değil. Buraları hoşgörüyle bugüne getiren bir abidedir. Bugün açılışını yaptığımız vami bu ülkenin geleneklerini inançlarını mimari estetiğini yaptıran bir eserdir. Bugün Van'da açılışını yaptığımız bir cami bu ülkenin birliğinin kardeşliğinin doğusuyla batısıyla aynı yöne dönüp ibadet ettiğinin işaretidir.

Bugün Hatay'da açılışını yaptığımız bir kilise bu ülkenin hoşgörüsünün göstergesidir. Açılışını yaptığımız 1111 eser birer atayadigarı olmanın ötesinde bu ülkenin ortak kaderinin ve ortak ideallerinin izidir. Bunları tüm çocuklarımızın görmesini sağlıyoruz. Bu eserleri görmelerini bu eserlerin içinde yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz.

Çalışmaları yakından takip ettim. Geldik dertleştik. Bundan sonra genç kuşaklar burada kendilerini bulacaklar. Mimar Sinan'ın eserleri arasında yetişen çocuk farklıdır, çocukluğu çadırların şadırvanların arasında geçmiş çocuk farklıdır. Şehitliklere şahitlik etmiş bir çocuğun dünyası farklıdır.

Mimar Sinan'ın İstanbul'a eser bıraktığını zannedenler yanılırlar. Anadolu'nun her köşesinde Edirne'de Van'da Ankara'da eserleri var. Bİzim çocukllarımız onun ruh dünyasını anlamalı. Dünyaya onun gibi bakan mimarlar yetiştirmeliyiz. Bu millet buna muhtaç.

Bir kaç haftadır terör örgütü karakollarımıza kalleşçe saldırıyor. Öncelikle şehit evlatlarımıza rahmet diliyorum. Ailelerimizin milletimizin başı sağolsun. Güvenlik güçlerimize saldıranlar beyhude bir çaba içindedirler. Bu topraklarda nifak yeşermez. Bu topraklarda sevgiden başka hiç birşey yetişmez.

14 gündür sabahlara kadar çalıştık. Dediler ki bizi uykusuz bıraktınız. Okadar önemli görev icra ediyoruz ki gerekirse 24 saat uykusuz kalacağız dedik. Bu sıradan bir olay değildir. Onlar bizi uykusuz bıraktınız dediler. Zaten devamlı uyuyorsunuz. Cumartesi tatil pazar tatil hafta içi mesai 5 saat. Türkiye'nin ilerlemesine demokratik özgür bir ülke olması adına TBMM üzerine düşen görevi yaptı şimdi son sözü millet söyleyecek. Siz söyleyeceksiniz siz. Siz dediniz ki telefonlarıma öyle smsler mesajlar aldım. Bize gelin bize dediniz. Biz oradaki süreci hallettik size geliyoruz.

Dün Almanya'nın gazetesi şu başlığı attı: Türkler Yunanistan Portekiz ve Euro'ya bakıyor ve gülümsemeden geçemiyor.

Gazete Türkiye AB'den daha fazla ekonomik büyüme hızına sahip diyor. Bu yorumu yapıyor. Türkiye kararlı adımlarla giderken IMF'le 2 yıldır anlaşamadık ve sonunda teşekkür ediyoruız dedik ve yolumuza devam ettik.

3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ

"İstemezük" dediler. Bahaneleri 500 bin ağaç kesecekmişiz. Biz iktidara geldiğimizden beri diktiğimiz milyonlarca fidana bak. 1 milyonu aşkın ağacı İstanbuL'a biz kazandırdık. Yetişmişleri söylüyorum ha.

Şuanda İstanbuL'daki yol kenarlarındaki akasyaların hepsi o dönemin kazançlarıdır. Bizim belediye başkanlığı dönemimizden kalmışlardır.

Kim ne derse desin durmak yok yola devam. Bir taraftan ulaşım sıkıntısından bahsedeceksin. Dİğer taraftan ulaşımı çözdüğümüzde karşımıza dikileceksin. El insaf. Bir dikili ağaçları yok bu ülkede.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA