• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğandan BDPye ilginç benzetme
07 Mayıs 2010 Cuma 15:59

Erdoğan'dan BDP'ye ilginç benzetme

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Anayasa değişikliği görüşmelerinde CHP-MHP ittifakına katılan BDP vardı.
Başbakan Erdoğan parti kapatmayı zorlaştıran 8. maddeye 'evet' oyu vermeyen BDP'ye yüklendi. CHP MHP ve BDP'nin büyük statüko ittifakı kurduğunu iddia eden Erdoğan, Anayasa değişikliği görüşmelerinde muhalefetin İmralı ile aynı görüşte yer aldığını savundu.

RUH ÜÇÜZLERİ

Erdoğan CHP ve MHP için söylediği ruh ikizi benzetmesine BDP'yi de katarak, "ben "ruh üçüzü" diyorum. Bunlar istemezük familyası" dedi.

REFERENDUM SLOGANI

Referandum öncesi paketi en iyi şekilde anlatmak için Anadolu yollarına düşeceklerini belirten Erdoğan belirledikleri sloganı açıkladı: "Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz diyeceğiz."

AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan 2. Gençlik Sempozyumu Genel Merkezi'nde konuşan Erdoğan, CHP, MHP ve onlara katılan BDP'ye yüklendi.

YENİ ANAYASAYA BAŞSAVCI ENGELİ

Milleti emanetini yere düşürmedik sımsıkı sarıldık. İki hafta boyunca millet iradesine ipotek koymak isteyenlere karşı yılmadan yıkılmadan mücadele ettik. Sabah beşlere altılara kadar. Aziz milletimiz bize yüzde 47 gibi rekor oyla bize emaneti teslim etmişti. Beklenen Anayasa'nın temel taşlarını attık ama gel gör ki Mart 2008 olayını yaşadık. 1 Nisan'da Meclis'e sevk edecekken ertelemek zorunda kaldık.

YENİDEN BEDELLER ÖDENMESİN İSTEDİK

Biz bu ülkeyi özgürlüklerin güvence altında olduğu, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokabiliriz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın,. 7.5 yılda ilkleri yaptık yaşattık. Olmaz denilenleri yaptık. Türkiye yeniden ağır bedeller ödemesin dedik. Üstünlerin hukukundan kurtulsun dedim, Hukukun üstünlüğüne geçelim dedik. Türkiye haklının güçlü olduğu ülke olmasın dedik. Haklının güçlü olduğu ülke olsun dedik.
 
UZLAŞMAZLIK GENLERİNE İŞLEMİŞ
 
Biz dedik ki bu ülkeyi bir daha çeteler yön vermesin. Mafya rota çizmesin. Hukuk dışı örgütlenmeler istikamet vermesin. Gelin ortak komisyon kuralım dedik. Dönemin Meclis Başkanı Toptan 'gelin Anayasa için komisyon oluşturalım' dedi. Ama CHP olumsuz yanıt verdi. Lafa geldiğinde uzlaşma diyorlar. Tam aksine uzlaşmazlık genlerine işlemiştir. Yöneticileri kastediyorum oy verenleri değil.
 
YA SABIR DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY YOKTU
 
Fakat daha taslağı görmeden kapıları kapattılar, bazıları 'çay kahve içmeye gelebilirsiniz' dedi. Bazıları 'Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz' dedi. Onların nesi ile uzlaşacaksınız. Biz yine paketi onlara verdik tek tek dolaştılar. Tüm tarafların görüşlerini aldık. 14 günde parlamentodan geçti engellemeler olmasaydı 1 haftada geçerdi. 'Ya sabır' demekten başka bir şey yoktu. Ne adına uzlaşma ve millet adına.
 
MASKELER TEK TEK AŞAĞI İNDİ
 
Hepsinden öte ciddi iftiralar yapıldı. Neler demediler ki. Şiir okuyamazsınız muhtar bile olamazsınız dediler. Cumhurbaşkanı seçemezsiniz dediler ne oldu seçtik hem de milletle beraber. Çetelerle mücadele edemezsiniz dediler aldık yargıya teslim ettik. Anayasa değişikliği sürecinde birbirinin tamamlayıcı yüzü olduğun maskeler tek tek aşağı indi. Gizli oyunlar ortaya çıktı. Dağda olanları da ovada olanları da gerçek yüzlerini ortaya koydular.
 
MUHALEFET İMRALI İLE AYNI GÖRÜŞTE OLDU
 
Büyük statüko ittifakı deşifre oldu. Yetmedi İmralı ile aynı görüşte oldular. Anayasa değişikliği teklifine karşı çıktılar. Ben MHP ve CHP'ye ruh ikizi diyordum. Şimdi BDP de katıldığı için ben "ruh üçüzü" diyorum. Bunlar istemezük familyası. Tek bildiği karşı çıkmaktır, aka kara karaya ak demektir. Şimdi buradan BDP vekillerine sesleniyorum, hani özgürlükçüydünüz? Hani hani hukuk devletinden yanaydınız? Hani parti kapatılmamasındanr yanaydınız? Bunlar partilerin kapatılmasından memnunlar çünkü oradan nemalanıyorlar. BDP'ye oy verenlerein karşısıa nasıl çıkacaklar.? Hangi gererçeye parti kapatmalardan şikayet edeceksiniz?
 
MİLLETVEKİLLERİNİ ÖZGÜR İRADELERİ İLE BAŞ BAŞA BIRAKTIK
 
8. maddede olay arzu etmediğiz gibi oldu. Onların yaptığı gibi çeşitli hileleler yapsaydık, olay böyle olmazdı.. Milletvekillerini özgür iradeleri ile baş başa bıraktık. İnanmadığınız bir şey varsa lütfen bize söyleyin dedik. Hep bunları konuştuk. Ama grupta ama dar kapsamda. Ama onlar bunu yapmadılar. Onlar talimatla hareket ettiler, kendi arkadaşlarına dahi güvenmediler ama biz milletimize güvendik, hamdolsun milletimizin arzu ettiği şekilde buraya geldik.
 
ÜSTÜNLÜREN HUKUKU DEĞİL HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE GEÇİYORUZ
 
Biz gönül huzuru içindeyiz. Şimdi artık son kararı milletimiz söyleyecek.. Şimdi yollara döküleceğiz ne diyeceğiz üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçiyoruz diyeceğiz. İftiraları cevapsız bırakmadık. Onlar yalan üretim merkezi ürettiler. Onlar kavga çıkardı, biz aklı selimi öne çıkardık. Gençler bu ülkede size güvenilmedi siyasetin yolu açılmadı. Am abiz siyasetin yolunu açtık.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA