• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğana Helsinkide sevgi seli
06 Kasım 2013 Çarşamba 08:39

Erdoğan'a Helsinki'de sevgi seli

Başbakan Erdoğan, Helsinkide Türk vatandaşlarının sevgi gösterisiyle karşılandı.
Başbakan Erdoğan, Türk Hava Yollarına ait özel uçakla saat 21.45'te Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye geldi.
 
Erdoğan'ı Helsinki Vantaa Havalimanı'nda Türkiye'nin Helsinki Büyüelçisi Selah Korutürk, eşi emekli büyükelçi Zergün Korutürk, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Mina Vaskunlahti ve Finlandiya Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilisi Pekka Kaivola karşıladı.
 
Erdoğan, Helsinki’de Türk vatandaşlarının sevgi gösterisiyle karşılandı.
 
Helsinki'de yaşayan bir grup Türk, Başbakan Erdoğan'ı görmek için kent merkezindeki Kamp Oteli'nin önünde toplandı.
 
Helsinki Havalimanı'ndan konaklayacağı otele gelen Erdoğan, Türk vatandaşlarının sevgi gösterisiyle karşılaştı.
 
"Türkiye seninle gurur duyuyor", "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atan grubun yanına giden Başbakan Erdoğan, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
 
Başbakan Erdoğan, kendisini görünce sevinç gözyaşı döken Türklerden Hüseyin Ankay ve diğerleriyle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
 
Hüseyin Ankay, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, çok sevdiği Başbakan Erdoğan’ı rüyasında gördüğünü belirterek, "Başbakanımızı çok seviyorum. Onu görünce çok mutlu oldum. Allah ona uzun ömür versin. Güzel bir şeydi, anlatamam" diye konuştu.
 
Ankay, Başbakan Erdoğan’ın Türkiye için yaptıklarının yabancı bir ülkeden daha iyi fark edildiğine değinerek, "Dışarıdan seyrediyorum, ülkede neler yaptığını ama bazı cahiller ülkeyi geri götürmek istiyor. Bizim burada çektiğimiz rezillikleri görseler ülkelerinin ne kadar değerli olduğunu görürler" ifadesini kullandı.
 
Karşılamaya gelen Fikret Özkan ise Başbakan Erdoğan’ın Helsinki ziyaretinden duyduğunu memnuniyeti dile getirirken, "Onunla gurur duyuyoruz. Eskiden Türk olduğumuzu öğrenenler bizim Türk parasındaki bol sıfırlardan bahsederlerdi ama şimdi Türk olduğumuzu öğrendiklerinde sizin çok iyi başbakanınınız var diyorlar" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Yalçın Akdoğan, TBMM Finlandiya Dostluk Grubu Başkanı Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ve işadamları da Helsinki'ye geldi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA