• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan: Terör örgütü panik ve çaresizlik içinde
19 Ekim 2011 Çarşamba 01:19

Erdoğan: Terör örgütü panik ve çaresizlik içinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anne karnındaki doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Anne karnındaki doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır” dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Güroymak'taki patlamada 5 polisin şehit olması, 3 vatandaşın hayatını kaybetmesi nedeniyle İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e başsağlığı diledi.

Saldırıyı derin bir teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, şöyle dedi:

“Anne karnındaki doğmamış bebeğe, savunmasız insanlara, cami imamlarına, en mutlu günlerinde gelin ve damatlara saldıracak kadar gözünü kan bürümüş örgüt militanlarının, Güroymak'ta da sokaktaki 4 yaşındaki masum yavruya kastetmeleri, nasıl bir panik ve çaresizlik içinde olduklarını göstermesi bakımından son derece manidardır.

Terör örgütü, taşeronluğunun bir gereği olarak aldığı ihaleyi ifa etmek gibi bir alçaklığın içindedir. Kardeşliğimizi tahrip etmeye, ülkenin huzur ve istikrarını bozmaya, Türkiye'nin asil yürüyüşünü yavaşlatmaya yönelik bu saldırılar asla ve asla hedefine ulaşamayacaktır. Güvenlik güçlerimiz, bu ülkenin birlik, bütünlük ve kardeşliğini muhafaza etmek adına canlarını ortaya koyarak şehadet mertebesine ulaşmış, isimlerini bu aziz milletin gönlüne yazdırmışlardır.
Tüm tahriklere, insanlık dışı tüm saldırılarına rağmen terör örgütüyle mücadelemiz artarak devam edecektir. Terörle mücadelede demokrasi-güvenlik dengesi asla zedelenmeyecek, sabırla ve metanetle terör örgütünün gerçek maskesi ortaya çıkarılacaktır. Terörden beslenenler, terör örgütünün döktüğü kan üzerinden rant sağlamaya çalışanlar da, şehitlerimiz kadar masum yavruların, masum ve savunmasız insanların vebali karşısında millet nezdinde mahkum ve mahcup olacaklardır.”

Şehitlere ve hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Başbakan Erdoğan, şehitlerin ve vatandaşların ailelerine, tüm güvenlik güçlerine, emniyet teşkilatının mensuplarına ve millete sabır ve başsağlığı dileklerini iletti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA