• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan, Suriye konusunda sert çıktı
25 Mayıs 2012 Cuma 22:39

Erdoğan, Suriye konusunda sert çıktı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki olaylara ilişkin, "Biz futbol maçı seyretmiyoruz beyler. Bir dramı, bir trajediyi, maalesef izlemek zorunda kalıyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hilton Otel'de düzenlenen Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı Eylem Programı'nın uygulanmasına ilişkin 5. Uluslararası Parlamenterler Konferansı kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, Türkiye olarak, ülkeyi her anlamda büyütürken, bölgesel ve küresel refah ve istikrar adına da yoğun ve samimi bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

Artık dünyanın bir köy haline geldiğini ve bu köyün içinde olup bitenlerden haberdar olmanın zorunluluk taşıdığını dile getiren Erdoğan, son BM Genel Kurulu'nda, BM'nin kendisini reforme etmesi gerektiğini, sadece 5 1 ile, daimi üyelerle sınırlı ve kısıtlı bir BM'nin adil kararlar alacağına inanmadığını söylediğini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Geçici üyeler sıfatıyla bulunan ülkelerin orada hiçbir anlamı yok. Her şey o beş üyenin dilindedir. Onlar ne karar verirse, siz ona uymak zorundasınız. İşte buyurun Suriye... Suriye'de kan gövdeyi götürüyor, 10 bini aşkın ölü var, 100 bin civarında yaralı var. Sadece benim ülkemde şu anda 23 bin göçmen var. Ürdün'de 100 bini aşkın göçmen var. Lübnan'da aynı şekilde. Bütün bunlar olurken siz BM Güvenlik Konseyi olarak bir karar alıyorsunuz ve konseye götürüyorsunuz.

Daimi üyelerden ikisi bu işe veto deyince iş bitmiştir ve bu adımı atamıyorsunuz. Buna seyirci mi kalacağız? Biz futbol maçı seyretmiyoruz beyler. Bir dramı, bir trajediyi maalesef izlemek zorunda kalıyoruz. Burada çocuklar, savunmasız kadınlar, yaşlı insanlar öldürülüyor. Boğazları kesilerek öldürülen insanlar var burada. Bunu mu izleyeceğiz, bunu mu seyredeceğiz? Buna kimse 'Ben duymadım' diyemez, duyarsız kalamaz. Elini uzatmak durumundadır ve buna mecburuz."

Erdoğan, 4 gün önce Pakistan'da yaptığı konuşmaya değinerek, orada da güçlülerin haklı olduğu bir dünya değil, haklının güçlü olduğu bir dünya istediklerini söylediğini belirtti.

Haklıların güçlü olduğu bir dünya kurulamadığında, insanlığın geleceğinin aydınlık olmayacağını vurgulayan Erdoğan, "Onun için bunu birlikte kurmaya mecburuz. Bu adımları beraber atıyoruz. Çocuklarımız, torunlarımız için atıyoruz. 'Bize babalarımız, dedelerimiz böyle bir dünya bıraktı' dedirtmemiz lazım. Bunun için de çok çalışmamız lazım" şeklinde konuştu.

Kürtaja karşı çıktı

Kürtaj konusuna da değinen Erdoğan, "Sezaryenle ilgili doğumlara karşı olan bir başbakanım. Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Buna kimsenin müsaade etme hakkı olmamalı. Ha anne karnında bir çocuğu öldürürsünüz ha doğduktan sonra öldürürsünüz. Hiçbir farkı yok" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA