• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü
16 Ekim 2015 Cuma 09:34

Erdoğan, Obama ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama, telefonda, DAEŞ ile mücadele, Rusya’nın Suriye’deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceği ile terör örgütü PKK'nın saldırılarını görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefonda görüştü. Görüşmede, DAEŞ ile mücadele, Rusya’nın Suriye’deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceği, terör örgütü PKK'nın saldırıları ve G20 zirvesinin gündem konuları ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Erdoğan ve Obama'nın bu gece telefonda görüştükleri bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, DAEŞ ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya’nın Suriye’deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele almışlardır.

ABD Başkanı Obama, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini iletmiş, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye’yle dayanışma içinde olduklarını belirtmiştir. İki lider, Suriye’de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla DAEŞ’e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit etmişlerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kalmışlardır. İki lider, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurgulamışlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Antalya’da yapılacak olan G20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulunmuşlardır."

Beyaz Saray

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada da Obama'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde, DAEŞ'e karşı derinleşen işbirliğini ele aldığı belirtildi.

Obama'nın, 10 Ekim'de Ankara'da düzenlenen terör saldırısını tekrar kınadığı ve taziyelerini ilettiği ifade edilen açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu güvenlik tehditlerine karşı Obama'nın dayanışma içinde olduklarını dile getirdiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"İki lider, DAEŞ'e karşı askeri baskının artırılmasına dair ortak hedeflerini ve siyasi bir geçiş de dahil Suriye'deki çatışmaya müzakere edilmiş bir çözüm için şartların yaratılması konusunda ılımlı muhalefet unsurlarının güçlendirilmesini teyit etti. İki lider ayrıca, PKK'nın Türkiye'deki saldırılarının acilen sona ermesi gerekliliği konusunda mutabık kaldı."

Beyaz Saray açıklamasına göre, Obama ve Erdoğan, Kıbrıs'ta çözüm konusundaki ivmeyi ele aldı ve çözüm konusunda destek taahhüt etti. İki liderin, Antalya'da yapılacak G20 zirvesinin gündemini de değerlendirdiği ifade edildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA