• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan kendi sergisini açtı
16 Ocak 2011 Pazar 22:11

Erdoğan kendi sergisini açtı

Erdoğan, İstanbul temasları sırasında objektiflere yansıyan 44 fotoğraftan oluşan ''Başbakan İstanbul'da'' sergisinin açılışını yaptı. Sergideki fotoğrafları tek tek inceleyip, değerlendiren Erdoğan..
İstanbul Başbakanlık muhabirleri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin katkılarıyla hazırlanan sergi, Beşiktaş'taki Başbakanlık Çalışma Ofisi bünyesindeki Basın Merkezi'nde açıldı. Serginin açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Başdanışmanı Nabi Avcı, Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan ile Başbakanlık muhabirleri katıldı.

Fotoğrafları ilgiyle inceleyen ve haklarında bilgi alan Başbakan Erdoğan, gazetecilerle bol bol sohbet de etti. Sergide yer alan ve bugüne kadar hiç yayınlanmayan iki özel fotoğrafını görünce şaşıran Başbakan Erdoğan, Başbakanlık fotoğrafçısı Kayhan Özer'e, "Bu fotoğraflar nasıl çıktı Kayhan?" diye takıldı. Özer imzası taşıyan fotoğrafların birinde Başbakan Erdoğan koşu bandında spor yaparken, diğerinde masa tenisi oynarken görülüyor.

Basın mensuplarının fotoğrafta raket tutuş şeklini sorması üzerine Erdoğan, tarzın Çin'li masa tenisçilere özel olduğunu aktardı. Kendisinin okul döneminden bu yana masa tenisi oynadığını aktaran Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin 'Futbolda başarılı olduğunuzu biliyoruz, masa tenisinde nasılsınız?'' sorusuna ''Masa tenisinde de feda değilim. Çok ileri seviyede olmasa da belli bir derece de alırım.'' yanıtını verdi.

Deniz Kuvetleri Metin Ataç'ın protokolün önünden koşarak geçtiği fotoğrafı gören Başbakan Erdoğan, "Ooo Amiralime bak" tepkisini gösterdi. Fotoğrafı çok beğendiğini aktaran Başbakan Erdoğan, "Deniz Kuvvetleri Komutanı için "Çok nüktedan insandır." ifadesini kullandı.

İstanbul'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye-Sırbıstan Maçı'nda çekilen fotoğrafla ilgili, sevinç gösterisinde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kast ederek, "Oo Ahmet'e baka üstümüzden uçaçak." esprisini yaptı.

Basın mensuplarından serginin kataloğunu alan başbakan inceledikten sonra, ''Bunu akşam hanımefendiye de hediye edelim.'' dedi.

Başbakan Erdoğan'a daha sonra sergiyi düzenleyen gazeteciler tarafından Ermeni mücevher ustası Viktor Öcal'ın geliştirdiği ''negatif heykel tekniği'' ile Erdoğan için özel tasarladığı kol düğmeleri hediye edildi. Serginin açılışını gerçekleştiren Başbakan Erdoğan'a teşekkür eden gazeteciler, Erdoğan ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başbakan Erdoğan, sergiye ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, her şeyden önce yakalanan enstantanelerin çok farklı olduğunu ifade ederek, ''Benim için de doğrusu sürpriz oldu. Maharetinizi de gayet güzel göstermişsiniz. Asıl önemli başarı burada. İnanıyorum ki, siz de bunun çok daha fazlası var. Bu albüm, unutulmaz bir anı olacak. Özellikle fotoğraf sanatı noktasında başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Bizimle beraber bu yolculuğunuz yorucu oluyor ama bize hakkınızı helal edin. Siz de görevinizi yapıyorsunuz, ben de görevimi yapıyorum. İnşallah vatana, millete, hizmet etme noktasında bunu böyle devam ettirmek durumundayız.'' dedi.

''Arkadaşlarımız görevlerini iyi yapmışlar mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Gayet güzel, bu hazırlığınız da güzel, ama yer de güzel değil mi?'' karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin seçimin yaklaştığını ve yoğun bir çalışma dönemi başlayacağını ifade etmeleri üzerine de yoğun bir kampanyanın başlayacağını söyledi.

SERGİ HAKKINDA


Sergide, Başbakan Erdoğan'ın, İstanbul temasları sırasında objektiflere yansıyan 44 fotoğrafı yer alıyor. Sergide, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar hiç yayımlanmayan 2 özel fotoğrafı da var.

Başbakanlık Ofisi'nde açılışı yapılan sergideki çalışmalar, daha sonra halka açık yerlerde de sergilenecek.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA