• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan: Karşınızda askerimizi bulursunuz
27 Mayıs 2015 Çarşamba 17:12

Erdoğan: Karşınızda askerimizi bulursunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uşak'ta toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Uşak bugün bir başka güze. Uşak her zaman davamıza sahip çıktı. Bütün projelerin Uşaklı kardeşlerime hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sevgili kardeşlerim, bundan tam 55 yıl önce demokrasi tarihimiz adına, millet adına utanç verici bir hadise yaşandı. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. Ege'nin yiğit evladı merhum Adnan Menderes "Yeter söz milletindir" diyerek iktidarı devraldıktan sonra Türkiye'ye çok katkı sağladı. İmam Hatip okullarının önü onun döneminde açıldı.
"İbret-i alem olsun diye asıldılar"
CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmedemedi. Adnan Menderes'e yönelik suçlamaların merkezinde İnönü vardı. Mahkeme heyetinin sürekli İnönü'yü öldürmekle suçladığı Menderes'in sözü hep kesildi. Menderes'in akıbetinin bundan sonra gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyorlardı. Suçlu oldukları için değil, ibret-i alem olsun diye asıldılar. 27 Mayıs günü bu ülkede milletle alay edilirmiş gibi bayram gibi kutlandı. Biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz, başka eğilmek yok. Ne zaman bu ülkenin evlatları iradeye sahip çıkmışsa, birileri Menderes'i hatırlatır.
"Vesayetin tetikçileri"
Rahmetli Özal, rahmetli Erbakan bunu bizzat yaşadılar. Biz de 40 yıldır bu tehditlere maruz kaldık. Bugün de bazıları çıkıp resmimi koyuyor, altına da ne diyor "Yüzde 52 oyla idama mahkum oldu" diyor. Sonra sosyal medyadan bunu çekip alıyor, sonra biz onu demedik diyorlar. Dürüst olun dürüst. Her zaman şunu söyledik, bunların tehditleri hikaye. New York Times'ın Türkiye haberleri hep provokasyon kokar. Bunlar Türk milletinin asil duruşunu bilmiyorlar. Şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyorlar. Bunlar ücretli şarlatanlar. Vesayetin tetikçileri. Sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar. New York Times'ın işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. NATO'yu göreve çağırıyor.
"Karşınızda askerimizi bulursunuz"
Kardeşlerim 15 bin km ötede Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına parmak sallayanlara 7 Haziran'da cevap vermeye hazır mısınız? 7 Haziran'da bu ülkede birici kuvvet basındır diyenlere hayır birinci kuvvet millettir demeye var mısınız? Vatan topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin bizi karşınızda bulursunuz. Askerimizi ve emniyet güçlerimizi karşınızda bulursunuz. En önemlisi ise milletimizi karşınızda bulursunuz. Çıkmış bir paralel devlet. Devletin kurumlarına yerleşiyor. Yıllarca bunu din kisvesi altında yaptılar. Eğitim dediler böyle yaptılar. Adımlar atmak süretiyle milletimizi kandırdılar.
"Başbakan'a da teklifimi yapacağım"
Diyanet İşleri Başkanı'nın altındaki arabaya taktılar. Bu makama o araba az gelir ve kendisine dedim ki benim kullandığım zırhlı mercedeslerden birini size tahsis edeceğim. Sayın Başbakan'a da teklifimi yapacağım ve Diyanet İşleri Başkanımız bundan sonra tarifeli uçaklarla seyahat etmeyecek. Bu sadece Türkiye'deki değil, coğrafyadaki müslümanların itibarıdır.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA