• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan için rekor bağış gelebilir!
29 Haziran 2014 Pazar 11:21

Erdoğan için rekor bağış gelebilir!

Erdoğan'ın seçim kampanyası için açılacak banka hesabına ilk harcı vekiller koyacak. 9 milyon üyesi bulunan AK Parti bağışta rekor kırabilir
Cumhurbaşkanlığına aday olacaklar için başvurular bugün başlarken, AK Parti kendi adayının seçim kampanyası bütçesinin kişisel bağışlardan karşılanması için harekete geçti. AK Parti yönetimi, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanunu gereği siyasi partilerin adaylara maddi destek vermesinin mümkün olmadığı hükmünden hareketle öncelikle milletvekilleri arasında bir bağış kampanyası başlatmayı hedefliyor.
 
9 MİLYON ÜYE 1 LİRA VERSE...
 
AK Parti kurmayları her milletvekilinin yasal sınır olan 9 bin lira bağışta bulunması ve teşkilatlardan yapılacak kişisel bağışlarla da seçim kampanyası bütçesinin en az 5 milyon liralık bölümünün karşılanacağını tahmin ediyor. AK Parti yönetimi önümüzdeki haftadan itibaren milletvekillerine ve teşkilatlara kişisel bağışların Erdoğan için açılacak 'Seçim hesabına' yatırabileceklerini duyuracak. AK Parti kurmayları, “Bizim 9 milyon üyemiz var. Her biri bir lira verse 9 milyon lira eder” değerlendirmesi de yapıyor. Uzmanlar bir cumhurbaşkanı adayının seçim kampanyasını yürütmek için en az 15-20 milyon liraya ihtiyaç olduğunu dile getiriyor.
 
Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın ilk turda seçilmesi durumunda 28 Ağustos tarihini beklemeden görevi erken devralabileceği yönündeki tartışmalara son noktayı AK Parti yönetimi koydu. AK Parti yönetimi, erken devir teslim için Gül'ün görevden çekilmesi seçeneğinin kesinlikle düşünülmediğini belirtiyor. Erdoğan, ilk turda cumhurbaşkanı seçilirse, YSK'nın belirlediği takvim kapsamında 28 Ağustos'ta Meclis'te yemin edecek, aynı gün de Gül'den görevi devralacak. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Kanununa göre, 28 Ağustos'ta TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Köşk'e seçilen kişiye dair tutanağı Meclis Genel Kurulu'na sunacak. Aynı oturumda yeni cumhurbaşkanı ant içecek. Ardından da Çankaya Köşkünde devir teslim töreni yapılacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA