• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan: İbadinin talebi üzerine Başika kampını kurduk
11 Aralık 2015 Cuma 11:15

Erdoğan: İbadi'nin talebi üzerine Başika kampını kurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2014'te Sayın İbadi Türkiye ziyaretinde bizden kendileri için eğitim amaçlı talepleri oldu. Ve bu talepler sebebiyle de biz bu Başika kampını kurduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına verdiği ve tamamı bu akşam 21.00'de yayınlanacak röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Irak hükümetinin Musul'daki Türk askeri birliğinin değişimine verdiği tepkiye değinen Erdoğan, Irak'ın geçen sene DAEŞ'in Musul'a girmesi ve Kuzey Irak'ta yayılma politikası izlemesi üzerine Türkiye'den yardım istediğini hatırlattı.

Erdoğan, "2014'te Sayın İbadi Türkiye ziyaretinde bizimle bunları konuştuğunda, bizden kendileri için eğitim amaçlı talepleri oldu. Ve bu talepler sebebiyle de biz bu Başika kampını kurduk" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunların hepsinden bilgileri var, haberleri var. Şimdi adama sormazlar mı, 'O Başika kampı kurulduğunda siz neredeydiniz?' O günden bugüne hiç sesiniz çıkmadı. Ve şimdi yeni, bölgedeki bazı gelişmeler üzerine böyle bir adım atıyorsunuz. Ve biz Başika kampını güçlendirmek üzere buradaki eğitim ekiplerimizi daha da artırmış olduk. Ve bunlar tamamıyla bir muharip güç olarak orada değiller. Daha çok eğitici olarak oradalar."

"İran ve Irak mezhepçilikte işbirliği yapıyor"

Erdoğan, bölgede mezhepçilik temelli politika güden ülkeler olduğuna belirterek, Türkiye'nin mezhepçilik karşıtı bir ülke olduğunu vurguladı.

Bölgede mezhepçilik yapan ülkelerin başında İran ve Irak'ın geldiğini belirten Erdoğan, "Irak şu anda İran'la böyle bir mezhepçilik başlığında maalesef, üzülerek bunu müşahede ediyoruz, işbirliği halindedir. Ve bu işbirliği aynen Suriye'de de devam etmektedir. Suriye'deki sıkıntının altında ne yatıyor? Yine mezhepçilik yatıyor" dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA