• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan: Her türlü kriz ve badireyi aştık
09 Mayıs 2010 Pazar 09:02

Erdoğan: Her türlü kriz ve badireyi aştık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin emin ve kararlı adımlarla her türlü krizi ve badireyi başarıyla aştığını vurguladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin emin ve kararlı adımlarla her türlü krizi ve badireyi başarıyla aştığını vurgulayarak, "Bakıyorsunuz bu sevinci, başarıyı gölgelemek için kiralık katiller, tetikçiler devreye giriyor. Biz bunlara boyun eğmeyeceğiz. Hiç endişe etmeyin, biz büyük düşünüyoruz" dedi.

Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonları tamamlanan vakıf eserlerinin Yenikapı Mevlevihanesinde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Vakıflar Haftasının açılışında da ifade ettiği gibi bu toprakları vatan kılanın, uğurlarına kan dökülmesi, şehitler verilmesi olduğu kadar, bu toprakların imar ve bayındır hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Selçuklu ve Osmanlı'nın başlangıçta bir tohum ve fidan olduğunu, o tohum ve fidanın büyüdüğünü, geliştiğini, serpildiğini ve gölgesinde kıtaların serinlediği bir çınar haline dönüştüğünü anlatan Erdoğan, "Onun için Divan edebiyatımızda Osmanlı'yı çınarla tanımlarlar. Aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti de bu toprağa bir fidan olarak dikildi ve bugün o da bir çınar gibi büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor ve güzelleşiyor. Ama unutmayın, çınar kökleriyle yaşar. Kökleri keserseniz, unutursanız, ihmal ederseniz, çınarın toprakla bağlantısı kopar ve o çınar devrilir, gider. Biz buna izin vermiyoruz, vermeyeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, dün Almanya'nın Die Welt gazetesinin, "Türkler, Yunanistan, Portekiz, İspanya ve değer kaybeden avroya bakıyor ve gülümsemeden geçemiyor" başlığını attığını belirterek, gazetenin "Türkiye, AB'den çok daha fazla ekonomik büyüme hızına sahip" yorumunu yaptığını söyledi.

"Bizim İstanbulumuz var, İstanbul gibi şehri olanlara küçük düşünmek yakışır mı kardeşlerim?" diye soran Erdoğan, İstanbul'un büyüyeceğini, gelişeceğini, en modern imkanlardan azami derecede yararlanacağını ve yeni şartlara göre oluşan ihtiyaçlara cevap üreteceğini anlattı.

Marmaray inşaatının devam ettiğini, biraz güneyinde sadece otomobiller için tüp geçidin ihalesinin yapıldığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir diğeri de 3. Boğaz Köprüsü. 3. Boğaz Köprüsünü ilan ettik, hemen o malum zihniyet karşısına dikildi; 'istemezük'. Bunlar 'istemezükçüler' familyasından... Birinci köprüde de bunlar aynıydı, ikinci köprüde de aynıydı, üçüncü köprüde de aynı. Bahaneleri ne biliyor musunuz? Yarım milyon ağaç kesecekmişiz... Gelip de halkımı aldatmayın, kandırmayın. Önce iktidara geldiğimiz günden bu yana diktiğimiz milyonlarca fidana bak, milyonlarca... Sadece şu fakir, İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman 15-20-25 yaş grubu ağaçlardan tut da fidanlara kadar 1 milyonu aşkın ağacı İstanbul'a biz diktik. Bir taraftan ulaşım sıkıntısından bahsedeceksin, öbür taraftan ulaşımı çözmek için adım atacağız, o zaman da gelip karşımıza dikileceksin. El insaf ya el insaf... Bunların dikili ağaçları yok bu ülkede..."

Başbakan Erdoğan, metro ve diğer ulaşım projelerinin devam ettiğini belirterek, İstanbul'da 342 eserin onarımının gerçekleştiğini anlattı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA